Päijännepurjehdus 2011 23.7.2011

Päijännepurjehdus 2011-07-23

Taustaa tapahtumalle: Tavoite myydä vene ja viime kesän sairastelu, joka määräsi sairasloman juuri tälle ajankohdalle ovat vaikuttaneet siihen, että keskityminen ko.kilpailuun on ollut ikään kuin sivuraiteella. Vakavammat jutut jättävät  aina jälkensä, joten päätös lähteä kisaamaan syntyi nöyrin mielin. Antti Kanninen on muuttanut työn perässä Hesaan ja on  venekuntansa kera suunnannut Tukholman kansainväliseen Monirunkovene tapahtumaan, joten varamies Tapu astui remmiin. Näin saatiin veljekset yhteen veneeseen ja Päijännepurjehdukseen. Tuttu vene kaikille. Ilman isompia investointeja lähdetään haastamaan ”Auvoa”, ”D”tä, ”Tikrua” ja ”Flying By”tä. A-Scow ei ollut puolustamassa edellisvuoden voittoaa, harmi. Jälkeenpäin on todettava, että E-Scow:t ”Loiskis” ja ”Pii” suoriutuivat hyvin huomioiden vallitsevat olosuhteet.


Itse kilpailu, Lähtö klo 12.00
Lähtölinja oli ahdas, mutta onneksi ”Pohjantähdelle” löytyi tilaa ja ajallisesti saatiin kohtuullinen startti.Tiedossa oli, että käytettävällä fokalla ei nousta muiden nousukulmille, oli yritettävä pitää vauhtia yllä. Onneksi tuuli piristyi, riittävällä tuulella ja vauhdilla saadaan myös nousua.

Yks`koivun tark.piste
”Auvo” otti komentajan roolin, ”D” ollessa seuraava, sitten ”Pii” ja ”Pohjantähti”.


Judinsalon tark.piste
Yks`koivusta reitti jatkui kiertäen Petäjäsaaret, Neitsaari ja Iso Tiuhanen kohti Varpusenlinnaa, kiertäen, jatkaen kohti Tehinsilmän karimerkkiä, kiertäen, kohti Koreakoivun länsipuoleiselle karimerkille, kiertäen. Tämän jälkeen jatkuen vapaasti kohti Judinsaloa.
”Pohjantähden” purjehdus parani kohtalaisen tuulen ja suunnan loivenemisen myötä Ykskoivun kapeikkojen jälkeen. Herrasmiestyyliin ”Auvo”, ”D” ja ”Pii” saatiin ohitettua alakautta Petäjäsaaren seutuvilla. Tuuli petrasi lisää ja Genaakkerilla mentiin tuhatta ja sataa. Ei ehkä enempää kuin 13-17kn puuskissa. Kaksintaistelu ”Auvon” ja ”Pohjantähden” välillä jatkui. Tuulikeveni ja molemmat veneet vaihtoivat isoimmat Genaakkerit vetämään. ”Auvo” meni ohi ennen Varpusenlinnaa. Kierrettiin saari. Alkoi sivutuuli osuus, vauhti parani, mutta niin se teki myös ”Auvolla”, välimatka säilyi entisellään. Kierretään Tehinsilmän karimerkki. Suunta kohti Koreakoivun viittaa. Tiukkaa vastaista. Auringon paiste sammui ja taivaalle nousi harmaa pilvipeite. Aloin pukea sadehousuja ja liivit. Keskustelimme muuttuneesta säästä, oli luvattu ukkosta ja sitä näytti tulevan. Päästiin Koreakoivulle, jonka jälkeen taas päästiin avoimempaan tuuleen. ”Auvo” reilussa johdossa suunnaten kohti Tehinsilmää(myötäinen) ja me kohti Vähä-Juuresta(tuuli sivusta, tai sivumyötäinen). Jossain vaiheessa Pikku-Genu ”Blue Macig” ylös ja menoksi. Samalla seurattiin ”Auvoa” ja tuulta. Koska olimme kisassa, pyrittiin ajamaan täysillä, ehkä lujempaa kuin koskaan. Oli puuska, jossa nostimen lukko luisti köyttä, -purje pois, lisää tuulta, fokka rullalle, tempaisu alas(ohjaus)! Pahin ohi ja genua ylös. Parhaimmillaan tai pahimmillaan vauhtia oli yli 19kn ja vesi lensi korkealle aalloissa pujotellessa. Homma toimii: Matti, Tapu ja mä. Puuskia riitti ja sadettakin saatiin. Johto oli vaihtunut ja ”Auvosta” oli tullut takaa-ajaja. Judinsalossa johdimme ”Auvoa” kymmenen minuuttia. Molempien veneiden vauhti lienee 10-17 kn. Isot aallot jäivät Tehille. Etäisyys, ero veneiden välillä näytti pitemmältä matkana kuin aikana. Melkoinen kamppailu. Tulokset Judinsalossa: ”Pohjantähti”, ”Auvo”, ”Pii”, ”Loiskis” ja ”D”.


Kohti Maalia,Korpilahtea.
”Pohjantähti” ja ”Auvo” suuntasivat Taivassalon Itäpuolelle. Meillä vauhti hidastui Vanhanselän keskivaiheilla, ”Auvolla” ehkä hieman aiemmin. Aurinko asettui pilvettömälle taivaalle. Asusteita kevennettiin ja Tapu pääsi komeilemaan shortseissaan. Jatkettiin kisaa. Välillä tuli henkäyksiä Idästä, välillä Lännestä, kurssi pysyi kuitenkin samana. Tätä jatkui Maaliin saakka. Loppusuoran kunniaksi nostettiin Suunto-genaakkeri. Hienosti veti kauniissa Lauantai illassa. Äänimerkki, maalissa oltiin, voittajina ajalla 9h57min. Hetken aikaa katselimme toisiamme, kättelimme. ”Auvo” tuli 10h45min. ”Auvon” saapuessa satamaan tehtiin”viuhkat” heille, perinteiseen tapaan.


Korpilahden Satama
Meidät ohjattiin kunniapaikalle ja kun saimme veneen kiinnitettyä, Sataman Emäntä kutsui meidät peräkannelle ja tarjosi kuohuviini lasilliset koko kolmikolle. Nostimme maljat ja samoin teki koko Satamaravintolan asiakaskunta. Korpilahtelaiset, kaikki toimijat, hienosti järjestetty, kiitos, johon yhtynevät varmaan muutkin kilpailijat.

Yhteenvetona:
Tässä suppea tarina kahdesta veneestä, varmaa on, että tämän vuotinen reitti ja sää olosuhteet siivittävät yli 100X3(hlöä)tarinaa, joita voi muistella tulevana talvena. Ehkä on joitain venekuntia, joiden on syytä pohtia toimintojaan. Mutta neuvomatta paras, kaikki lähtee omasta itsestä. Reitti oli ok, kiitos järjestäjille.


”Laakkosen Leijona-miehistö” kiitos , veljekset Paatola.

Kuvat Vesa Lilja.