Päijännepurjehdus 2010, rannalta seurattuna.

PÄIJÄNNEPURJEHDUS 2010:RUORI,TALLUKKA-JAHTI ja RAID .
-Kilpailu seurattuna rannalta käsin, valitettavasti.

KÄRKINEN: Ensin saapuivat puolitusinaa kumikattia  Venäjän liput liehuen. Puolituntia sen jälkeen ekat köliveneet ”Toutain” ja Folkkari. 12.50 ensimmäinen H-vene kipparina Bomanin Pate. Hobie Widcat  Fin-98 n.13.10,siellä tehtiin töitä, lenssi luovikulma näytti jopa 45-astetta. Meno oli kuin pirun riivaamana(Noora ja Janne).
Avoin-luokka, lähinnä RUORIN tavoittelijat.N.13.13 ensin ”Vincit” A-Scow, ”Auvo”, ”D”, ”Flying By”, ”Tikru”, jne….. . Askon avotuuli homma näytti sunnuntai purjehdukselta ja onhan paikka ahdas.
Kärkisten salmi sujui kuin kyseessä olisi purjeiden paraati. Odotin jonkinlaista sumppua, mutta tuuli oli demokraattinen lähes kaikille.

Padasjoki, tulokset: Edellisvuoden ”Pohjantähden” reittiennätys rikottiin kolmella vartilla(Auvo pääsi samaan vauhtiin kuin me viime vuonna, hyvä pojat). Hobie Wildcat  saavutti  5-tuntia ja sekat päälle. Tämä aika on kaikkien reitti muunnelmien YKKÖNEN, ja rikotaanko se, jää nähtäväksi. Onneksi olkoon!


RUORI: 1)”Vincit” avoin A-Scow, kipparina WilliamCrear III ja Heikki Alho, Lauri Alitalo, Petteri Gröönroos ja muut. Aika 6.40.40
                2)”Pii” E-Scow luokka, kipparina Raimo Raita ja Kare Tikka, Jaska Saarijoki, Juha Eriksson   .Aika 6.57.49
                3)”Auvo”, avoin Over 33,Kipparina Jyri Lehtinen ja Aaro ja Harri Lehtinen, Anssi Lyden, Tomi Alitalo, Mikko Ryymin, Mikko Rinkinen, Pekka Honkavaara, Jari Halmesuo ja Ville Hirvonen. Aika 7.19.58
                4)”Loiskis” E-Scow. Kolme Scowta neljän joukossa, aika huima juttu ”mattolaitureilta”.
                5)”Flying By” avoin, monirunko, Kipparinaan Jari Vanhala, Aki Vanhala, Jorma Perälä ja Antti Kanninen. Nyt matka taittui ”pohjantähden” aikoihin, venevauhtia on tullut lisää, hyvä näin.
                6)”D”  ,7)”Manta”  ,8)”Tikru”  ,9)”Excalibur”  ,10)”Dynastar”  ,…………..,13)”Tyytikki”avoin monirunko, parannusta!  19)”Banneriina”Banner 23 ja Pertti Mäkelä, veneellään pitkään ajanut porukka.


TALLUKKA-JAHTI:70-luvun alkupuolella oli Lightningillakin mahdollisuus voittaa koko kilpailu, mutta veneiden kehittyessä on tämäkin sauma jäänyt haaveeksi. Onneksi kaikki on mahdollista, jos………… .
                  1)”Old Lady” Lightning, kipparinaEsko Lehtinen ja Onni Lehtinen, Pekka Lehtinen. Lys-tasoituskilpailun voitto ajalla 10.38.58  .Vanha puuliti näytti kuttaperkka-veneille peräpeiliään. Onneksi olkoon.
                  -Jos olisimme uimareita, miehistöt joutaisivat ”vanhainkotiin” ja kalusto olisi poltettu Juhannuksena, mutta PURJEHDUS on eri juttu, onneksemme. Vähän vanhemmallakin porukalla ja veneillä, elämyksiä löytyy, kunhan niitä jaksaa etsiä.


RAID:-Viimevuodesta voittaja vaihtui, mikä lämmittää ainakin ko.henkilöitä. Ja mukana oli ryhmä venäläisiä ja virosta katamaraani  kilpailijoita/purjehtijoita. Ei ole ennen kumikateilla hurjasteltu Päitsissä.
                 1)”Wipak” Hobie Wildcat, Kipparina Noora Eskola ja Janne Riihelä. Aika 5.0038  .Onnea Noora ja Janne. Teitte töitä ja se palkitsi.
                 2)”Aquaplanege” Hobie Wildcat, kipparina Pete Karto ja John Lönnberg. Aika 5.40.30
                 3)”Tiger of Finland” HobieTiger, kipparina Karri Heliö ja Kati Koskela. Aika 5.42.10
                  Osallistujia kuutisentoista, mikä sekin on kohtuullinen ryhmä kisaamista ajatellen.
Itse Päijännepurjehdus  keräsi ”normaaleja” veneitä vähemmän kuin aikoihin, mutta jos lasketaan ”härvelit” mukaan joukkoon, on osallistuja joukko jo isompi, normaali. Koskaan ei voi tietää, milloin tällainen keli hellii osallistujia, ensi kesänä?, kuka tietää.  –Mutta kyllä rannassa on pitkä aika tämmöisillä tuulilla.


27.07.2010 Pentti Paatola