”POHJANTÄHTI” raportti TePs:n Päm-kisasta ja vähän Päitsistä.

”POHJANTÄHTI” raportti TePs:n Päm-kisasta ja vähän Päitsistä.

Osana Päm:iä on matkakisa, Päijätsalon Matkapurjehdus 17.07.10 Lauantaina. Sää ennuste lupasi heikkoa tuulta.
Ensiksi täytyy todeta, ellei jyväskyläläiset olisi mukana kisoissa, ei ne olisi yhtäänmitään. ”Pohjantähdellä” on aina tyydytty matkakisaan, koska mielestämme se valmentaa parhaiden Päijännepurjehdukseen. Selvästi kilpailu on kiristynyt ja kipparit ovat käyneet purjeneulomoissa ostamassa uusia laminaatti purjeita, ynnä muita. Ilman muuta, jos haluat olla eka, täytyy varusteiden olla ajan hermolla.


Omaan suoritukseemme olen tyytyväinen, vaikkakin ”Auvo” oli ensimmäisenä maalissa, keli oli tosi hankala tuulen tuulettomuuden vuoksi.”Auvo” löysi meitä paremman reitin, mutta on hyvä mainita venevauhdin kohentumista ”Tikrussa” ja ””Flying By”:ssä. Ainakin näissä tapauksissa purjehankinnat kasvoivat ”korkoa” .Markku Pöyhöselle toivon intoa jaksaa kehityä venevaudin suhteen. Hyvä me!
Kilpailujen järjestelyä en halua suuremmin ”haukkua”. Mutta pitäisi muistaa, että organisaatio on sen verran voideltu, ettei kenenkään tarvitse polttaa päreitään tiedottamisen vuoksi, eikä kenenkään tarvitse kuulla liian paksua tekstiä(ja ehkä yllättyä).


Matin kanssa jutustelimme siitä, että vaikka te venevieraat melkein upotitte ”Pohjantähden” läsnäolollanne, mieleen palautuivat ne aiemmat vastaavat palaverit menneiltä kisoilta, on hyvä että porukalla on hyvä henki ja -jutut. Pidetään tämä mielessä, kun koittaa Päitsi.
Lopuksi, kohtalo pakottaa minua pitämään pidempää sairaslomaa, enkä siten voi osallistua Päijännepurjehdukseen, mutta toivotan osallistuville nopeille ja vähän hitaammille kisaajille: Hyvää kilpailua!

20.07.2010 Pentti Paatola