Päijänne Purjehdus 2008 (19–20.7.)

”Pohjantähden”  kahdeksas ”Päitsi”.

Kilpailuun valmistautuminen alkoi veneen nostolla maihin ja huolto hommilla. Sekä myös sillä, että uteliaisuus vaati tietää, ketä haastajia oli tulossa mukaan kisaan. Viime vuonna sain sydämen tykytyksiä ”Maailman nopeimmasta yksirunkoisesta”, Australialainen Skiffi:stä, vene kolmella trapetsilla ym. Vene herätti ristiriitaisia tunteita mm. turvallisuutensa puolesta. Päijänteen konkarit ja myös allekirjoittanut veljineen, muistamme ne hankalat ukkosmyrskyt, jotka aika-ajoin ovat ravistelleet kilpailijoita vaihtelevin seurauksin. Viime vuonna kisa sujui täydellisesti ja saavutimme voiton. Tälle vuodelle uusin haastaja oli ”uusi Auvo” vanhalla kokeneella miehistöllä. Henkilökohtaisesti en ole kaivannut helppoja voittoja, enkä ole myöskään niitä saanut. Aina on ollut tehtävä kaikensa päämäärän saavuttamiseksi. No takaisin asiaan. ”Auvo” Open 33 Italiasta hankittu raaseri: Masto 18m, köli n.3m, henkilökunta 11 ja purjeita ”riittävästi”, kuten laadukkaiden menopelien tehot ilmoitetaan. Nyt ei sydän tykyttänyt,-huokaili………  .

Kilpailupäivä aukeni aurinkoisena, tuulta 5-7m/s arviolta, tuuli tuli etelästä, eli luovia. Lähdöt oli jaettu viiteen eri ajankohtaan. Ensimmäiset klo 10.00 ja viides startti klo 13.00. Isot-lysveneet, urheiluveneet, Platut, Eskot ja Avoin luokka. Vaikka Päijänteellä on enemmän kuin koskaan lukumääräisesti monirunkoja, kilpailuun oli uskaltautunut vain kaksi venettä, ”Flying By” ja ”Pohjantähti”. No hyvä niinkin, ainakin JVS oli hyvin edustettuna monirungoissa kuten myös muissakin luokissa.

”PAM” pamahti startti laukaus ja kilpailu alkoi. Vaihteeksi ”Pohjantähti” lähti styyrpuurinlipulta ja muut, ”Auvo”, D” ynnä muut alalipulta. Tämä ryhmä suuntasi kulkunsa Kaakkosaaren Itäpuolitse. Itse olin päättänyt luovia kapeamman Länsipuolen kautta. Matkaan lähdettiin ja tuuli tuntui hyvältä, oikeaa tuulta oikeassa paikassa. ”Auvo” otti johdon ja muut perässä. ”Pohjantähdelle” olisi ilmeisesti käynyt paremmin, joko enemmän tai vähemmän tuulta, mutta matka on pitkä…..  .E-Scow`t  kulkivat lujaa. Kävi mielessä, että näinköhän ne nyt yllättävät. Kärkisiin saavuttaessa ei näkynyt enää ”Eskoja”. Kilpailun kolmikko oli ”Auvo, ”D” ja ”Pohjantähti”, josta ”Auvo” hiukan karkasi ja kaksikko yritti selvittää paremmuuttaan vuoro vedoin. ”D” taisi olla kakkosena Judinsalossa.

Luovi jatkui ja ”Auvo” mokoma lisäsi hitaasti etumatkaansa tikki tikiltä. Keli keveni. Tuuli lienee ollut 2-5m/s, joka tapauksessa tuulen hakeminen alkoi Judinsalon jälkeen. Vene ei kulkenut niin kuin pitäisi, kuin olisin toivonut. Ehkä ”uusi” köli ei viiltänyt vettä tarpeeksi hyvin. Toisekseen meidän eräs vahvuutemme purjeiden vaihdot puuttuivat nyt. Tehillä Kaijansalon saaren seutuvissa pääsimme ”D” ohitse. Kello taisi olla 22.00 ja sytytimme kulkuvalot. Oman aikamme siinä ajelehdittuamme Koreakoivun vieressä ”D” otti suunnan reilusti länteen ja meidän valinta oli jatkaa kivuliaasti suoraan etelään. ”Auvo” oli hävinnyt hämäräntaa. Olisi pitänyt seurata ”D”:tä. Tuulta oli vähän, mutta heidän reittinsä vei pitemmän korren.

Aamu valkeni (kuten aina) ja eräänlainen loppu kolmannes alkoi. Olisi pitänyt pitää kiirettä, mutta ei löytynyt ”vaihteita” ja ”D”:n punainen genaakkeri lisäsi koko ajan hitaasti välimatkaa meihin. Hinttolanselän kääntöpoiju löytyi hyvin. ”D” ja kaksi Hobie-kattia käänsivät ennen meitä. ”Auvoa” ei näkynyt. Padasjoen ”suoralle” päästyämme huomio oli että”D”:tä ei saada kiinni. Ajeltiin hobareiden kanssa leikimielistä kisaa. Maaliin päästiin 08.12. Kisa oli ohi. Hieman väsytti ja oli tyhjä olo, eikä päästy hyökkäämään kuten toivottiin. ”Auvo” oli tullut maaliin 07.28.35 ja oli meidän muiden tavoin lillinyt Tehillä ja siitä eteenpäin. ”D” oli maalissa 08.00.12. Erot eivät näytä suurilta, mutta selkeät ne ovat. Ei auta. Nopein voitti ja Björnin (”D”) naamaa katsellessa hekin ilmeisesti voittivat jotain.

Kilpakumppani, eka kisassaan tuli maaliin 10.28.47 (”Flying By”), ollen suorassa ajossa 20:s tai 25:s, mikä on uudelle veneelle paras monirunko-saavutus ”Pohjantähden” jälkeen  Päijännepurjehduksessa. Hyvä miehistö! Paras E-Scow oli maaliussa 09.39.07, ollen suorassa ajossa 8:s. Hyvä miehistö!
Oli aika, jolloin monirunkoveneeltä evättiin mahdollisuus osallistua RUORIN jahtaamiseen (mm.2003-2005). Oli henkilöitä, joiden mukaan monirunkovene voittaa aina. Mielestäni on ollut hyvä, että mitä erilaisemmat veneversiot ottavat mittaa toisistaan ja luonnosta, -kyllä RUORI sen kestää. On vain puuttunut, että joku ryhmä hankkisi kilpailukykyisen yksrunko`veneen. Tiedä sitten, pitäisikö ”Pohjantähteen” hankkia myös 18m pitkä hiilikuitu”keppi”. No sitähän on vuosi aikaa miettiä. Lopuksi: hyvä kisa ja onnea Heinolaan.

”Pohjantähdellä” Antti Kanninen, Matti Paatola ja Pentti Paatola