Päijännepurjehdus 2003 , HAAVEISTA TOTTA

 

31.Päijänne Purjehdus. Tyyntä ja hellettä lupasi uutisväline. Vähemmästäkin tulee paha mieli. Pitkään valmisteltu kisatapahtuma edessä hikeä ja aikaa säästämättä.

Edellis päivänä tulimme JKL:stä Padasjoelle konevoimin, ja iloksemme huomasimme, että iltapäivällä oli virinnyt 2-5m/s eteläinen tuuli. Ehkä luoja ei ollutkaan hyljännyt Päijänteen purjehtijoita.
 Kilpailu Starttasi klo 12 yhteislähdöllä n.150-veneen voimin. Lähtölinjalla poukkoillen yritimme löytää kuuden metrin levyistä lähtöruutua.5-4-3-2-1-0=menoksi. Loivemmalla nousukulmalla vauhtia ylläpitäen trimaraani pysyi kärkijoukon mukana luovissa. Melgesit : POHJOLA,MEGA ja FENNIA vetäessä letkaa. Parin vuoden takainen kaksinkamppailu AUVON(Still-900 kölivene) käytiin nyt alkumatkan kahdessa kapeikossa. Pulkkilanharjun kääntöprikalla olimme neljänsinä Melgesien jälkeen.
 Tuuli keveni 1-3m/s ja alkoi paahtavassa helteessä avotuuliosuus, jota kesti Judinsaloon(puoliväli) asti. Veneeni on aika identtinen Melges-veneen kanssa purjepinta-alan ja painon suhteen, sekä sen, että molempia luovitaan niin vasta- kuin myötätuuleen. Tarkkana piti olla, ettei ajanut tyhjiöön ja jäänyt katsomaan muiden menoa. Tehinselällä keksimme leikin, luovitaan edessä oleva kiinni, ajellaan vähän aikaa samaa tahtia, ja sitten siirrytään seuraavaan uhriin. Ensin oli FENNIA ja MEGA-Melges, sitten POHJOLA. POHJOLALLA oli tosi paljon etumatkaa, ehkä parhaimmillaan 10 nm. Tuntui utopialta sanoa, seuraavaksi ”sininen”, POHJOLAN sininen genaakkeri. Ilmeisesti henki oli päällä ja vältimme tyhjiöt.
Judinsalossa, matkan puoliväli, tuntui että puskimme(1 m/s tuulta, vauhti 0.5-1 kn)pelkällä tahdonvoimalla ohitse ja johtoon. Tässä vaiheessa on oikein kertoa että, kilpailua seurasi/ajoi TORNADO ja HOBIE-CAT. Terveisiä vaan Kostiaisen perheelle.1983 Tornado L14 Petteri Kostiainen oli mukana kisassa, hitain kölivene kellotti ajan vähän alle 33h. TORNADO oli enää edessäpäin. Seisoen 5nm edessämme reittien haarakohdassa Taivassalon etelä puolella. Se oli siellä seissyt niin kauan kuin olimme sen nähneet. Tuli mieleen Jyväskylän-suurajot ja niiden nolla-autot. Samaan aikaan kun ohitimme TORNADON, sekin sai tuulta ja lähti päättäväisesti liikkeelle. TORNADO ja HOBIE valitsivat läntisen reitin, tuuli näytti imevän siihen suuntaan. Oli pikapalaverin paikka.
Päätimme kiertää itäkautta Vanhalleselälle, vaikka se edellytti  luovimista Taivassalon rantaa hipoen. Yllättäen POHJOLA-Melges seurasi meitä ja hetken aikaa heillä näytti menevän hyvin. Saaren koilliskulmalla luovi vaihtui hankavastaiseen ajoon. Matti ja Antti taikoivat Pikku-G:n ylös ja vetoon. Tässä oli meidän pikataival, vaikka vauhti oli alle 15kn. POHJOLA jäi räpiköimään isolla genaakkerilla. Sama purje, Kentsun ja Hjalliksen BLUE MACIG toimi taas jälleen Päijänteellä. Kuminan saaren länsipuolelta kaartaen matka jatkui luovien edessä vilahtelevan TORNADON purjetta seuraten.
 Ukkonen oli julmistellut jo useita tunteja pohjoisella taivaalla. Tuntui hullulta pukea hikisen t-paidan ja shortsien päälle sadevaatteita. Seuraavassa hetkessä  oli tuulta 10-12m/s ja vettä tuli sakeasti peittäen näkyvyyden. Sade oli lyhyt ja sitten seurasi lähes kaikkialla ympärillä salamointia, aivan kuin uudenvuoden vastaanottajaisissa. Onneksi salamointi  oli pilvissä, ilotulitusta, ei kohti ampuvaa. Tätä oli Kärkisen-sillan jälkeinen ränni.
Heikossa tuulessa etenimme yrittäen siepata ”lehmän henkäyksiä”. Genaakkeri ylös, genaakkeri alas. Muuratsalon kaakkois-kärjessä vauhti oli sitä luokkaa, että hyttyset  kävi kimppuun. Useassa heikkotuulisessa Päijänne Purjehduksessa on ollut ns. yötauko, paikka missä kaikki seisoo ja odottaa aamutuulta päästäkseen jatkamaan kisaa. Tätä pelkäsimme, mutta Taivaan Isä oli päättänyt pitää huolta Pohjantähdestään. Vähän ennen Säynätsalon maalilinjaa tuuli piristyi 2-3m/s. TORNADO ohitti linjan ensin, POHJANTÄHTI ensimmäisenä virallisena maaliintulijana klo 1.46.34.Toisena tuli POHJOLA-Melges klo 1.51.13 ja vei kotiinsa PÄIJÄNNE-RUORIN.

 POHJANTÄHTI,FIN-88, Fleuret -tyyppinen trimaraani, vuosimallia 1978,made in DK. Marraskuussa 2000 kävin ostamassa ja hakemassa veljeni Matin kanssa ko. veneen Ruotsista. Päiväpurjehtija oli ollut autotallin seinustalla viitisen vuotta virattomana. Jo tällöin heräsi ajatus olla Päijänteen nopein. Veneen heikoin osa-alue on heikko vastatuuli. Kahdessa ed. kesän kilpailussa oli juuri tätä keliä, ja näitä asioita on yritetty parantaa jatkuvasti. Yksi hieno asia on ollut, että olemme saaneet ajaa kisoja köliveneiden kanssa Päijänteen alueella, KIITOKSET KAVERIT!
Toinen ja kolmas seikka on innokas ja osaava miehistö, Matti Paatola ja Antti Kanninen. Ilman tukijoukkoja, täällä kuin myös pilven reunalla, KIITÄN ja KUMARRAN!

Painotalo PRINT -CENTER: Numerot, Logot, ym. media ja SEAT Ahjoauto JKL, autot, joilla miehistön huolto pelaa; KIITOS!

 

Pentti Paatola.