John Nurminen Syysmatkakisa (28:s kerta)

Olosuhteet:Aurinkoinen ja ajankohtaan lämmin ilma, tuuli oli tietysti sen mukainen, 0-5 m/s Lännestä ja kaikkialta muistakin suunnista.

Tästä johtuen fleetti pysähteli,kasaantui,saatiin useita ”uusinta startteja”.Viimeisin lähtijä ”Flying By”oli pitkään näkymättömissä,kunnes saapui estradille ja jatkoi sitten ”Tikrun”kanssa kamppailua nopeimman tittelistä.Tämä tapahtui kisan puoli välissä Mullikalla.

Kisaan lähti 24 venettä, jakautuen Iso-lys 9osallistujaa, Pieni-lys 13 os., Monirunkoja 2 os. Muuttuvissa olosuhdanteissa nopeimmin selvisi ”Tikru”kipparinaan Olli Siik.

Kisan pienin ja kevein oli Joe-17 vene”Zoe”kipparina Henry Vallius,gastina Mika Salminen voittaen Pikku-lyssin ja myös merenkulkuneuvoksen lahjoittaman kiertopalkinnon ILMAPUNTARIN vuodeksi seinälleen.Toiseksi tuli ”Seraha” ja kolmas oli”Minna”.

”Tikru” otti Ison-lyssin ykkössijan,kakkoseksi”Shango”Heikki Nurmi kera nuoriso,kolmas oli ”Aniara 6”.

Monirunkoveneistä Jarin ”Flying By”oli ykkönen,mutta joutui katsomaan”Tikrun”menoa takaa,”Pohjantähdellä”meni paremmin luovimisen suhteen kuin edellis vuonna,mutta kuten silloinkin,kisa keskeytettiin Kärkisen seutuvilla ja riennettiin kilpailun järjestäjän tehtäviin kone voimin. Ääripään veneet,kisan kevein”Zoe” vei Puntarin 25 min erolla laskettuna tasoittusta ajasta ja raskain vene ai”Parempimyöhään….”palkinnon,pikkupullon brandyä.Onnittelut Hentelle ja yksinpurjehtija Sepolle,sisukkuutta varmaan tarvittiin. Arvauskisan”Tiedä oma kilpailuaikasi”,tämän vuotinen ”tietäjä”oli Timo Tuominen.Timo ja Heikki(ajanotto)saivat Muistolautaset.Kiitokset myös nimettömille tahoille kisan edes auttamisesta.

Vesa Lilja kuvia löytyy seuran sivuilta ja täältä.

Terveisin Matti ja Pena”Pohjantähdeltä”