Syysmatkapurjehdus 2009

John Nurminen Syysmatkakisa 12.09.2009

 

Aamu aukeni auringon ja tuulen vireen myötä. Alkuviikosta huolestutti, kun seuran sivuilla ei ollut tiedotetta ko. kilpailusta, mutta siitä huolimatta aloitettiin Matin kanssa kisan järjestelyt ja sehän alkaa Palkinto Pajasta. Sittemmin tietoa tuli ”nettiin” ja Jaana Peltosen johdolla Kuminassa oli tarjolla, ruokaa, saunaa, karaokea ja päätteeksi ilotulitus. Hienot puitteet 27:lle venekunnalle kisata ja päättää kausi näin.
Matti ja Antti hoitivat ilmoittautumisen, mukana oli myös Tietäjäkisa omasta purjehditusta ajasta.

Rata Kuminaan ,kiertäen Pieni Kaitasaari ja Pohjoisviitat, siitä jatkaen Länsi puolitse Kuminan ”sunttiin” ja maaliin, Heikki Rajalan ottaessa aikaa. Takaa-ajo lähtönä, tuuli ennuste luvaten Lounaistuulta ,myöhemmin kääntyen Länteen.

”Pohjantähti” lähti 11.52 viimeisenä. Tuuli oli voimistunut ja keli mitä parhain. Isolla tasoitus-luvulla lähdettäessä meillä oli kiire. Ei pitäisi olla kiire, tuuli pyöri ja ehkä liika yrittäminen heikensi tulostamme. Pitäisi ajaa vauhdilla ja pitäisi päästä” ylös”. Toteutuma löytyy(kaikilla veneillä) jostain siltä väliltä.”Lautakunta” oli myös ajatellut, että ”Haikan” kierto antaa loppusuoralle avotuulta ja spinnut, Genaakkerit saadaan käyttöön. No ei ollut ”avotuulta”, mutta kaikki lienevät olleet tyytyväisiä radasta ja mukavan reippaasta tuulesta.

Venekunta ”Malla” voitti ”Nurmisen Puntarin” vuodeksi seinälleen. On ehkä väärin sanoa, yllätys voitto, ehkä sitä oli vain ”toppuuteltu” aiemmin.”Tietäjäpalkinnon voitti Ari Kiiski. Lämpimät Onnittelut!

Oma kisa ei mennyt nappiin ja se jäi harmittamaan. Aina ei voi voittaa ja sitä varten on ensi kesä kilpailuneen, meille kaikille. Saatuani tulokset purjehdituista ajoista huomasin:”Tikru”3h12min,”Flying By”3h16min ja ”Pohjantähti”3h05min.Nopeusvaltikka säilyi ja sillähän nukkuu monta yötä hyvin. Toivon, että muutkin kisailijat löytävät mielihyvänsä ja nukkuvat tyytyväisinä aikansa.

Ensi kesää Antti, Matti ja Pena