Liti kausi 2007 & Antti Kanninen

 

Vierailevan kipparin kommetti: Allekirjoittanut on kipparoinut venettä Lightning Lola FIN 12908 miehistönään Vesa Karhusaari ja Antti Kanninen. 


Kulunut kausi 2007: 

Kilpailullisesti kausi avattiin 26.-27.5 Turussa Ranking 1/6. Lauantaiaamu oli kylmä ja niin sumuinen ettemme olleet löytää Airistolla rata-alueelle puhumattakaan lähtöaluksen löytämisestä siellä. Näkyvyyttä ei ollut kuin muutama kymmenen metriä. Mutta emme olleet ainoita, jotkut taisivat olla aivan eksyksissä. Olimme kuitenkin paikalla ensimmäisten joukossa, mutta aivan turhaan. Kun kilpailunjärjestäjät sitten nostivat lykkäyslipun ilmeisesti siksi kun ylämerkille ei ollut lähtöalukselta näköyhteyttä. Oli oikeastaan hieman pelottavaakin odottaa lähtöä, väistellen sumusta syöksyviä kanssakilpailijoita ja odottaen koska jokin suuri rahtialus halkaisee sumun edessämme, sillä niiden moottoreiden jyskytys tuntui kuuluvan koko ajan aivan läheltä. Onneksi keli ei ollut kova. Päivän eväät oli jo syöty ennenkuin lykky vihdoin parin tunnin jälkeen tuli alas ja päästiin kilpailemaan.

Ja kyllä pitkä talvi ja harjoittelemattomuus näkyi, teimme varmaan kaikki mahdolliset virheet lähdöistä maaliin tuloihin. Olimme aivan ruosteessa ja sijoitukset senmukaiset. Sentään sunnuntain lähdöt jo sujuivat hieman paremmin, joten emme sentään aivan murjottaneet kotimatkalla. 

Seuraava kisa olikin jo sitten SM:t Kotkassa 14.-17.6, joka oli samalla Ranking 2/6. Tämä oli kauden pääkilpailu ja olimme jopa vähän ehtineet harjoitellakkin, tehdä pieniä virityksiä veneeseen ja latautua koitokseen. Muistikuvani kilpailuista on, että kelit oli ihanteelliset, vene toimi, tuulet sopivat ja tasaiset, tilanteet  tiukkoja ja jännittäviä aina maaliviivoille saakka. Sijoituksemme olivat tasaisesti kympin sakissa ja viimeisen eli sunnuntai päivän ekalähdön kolmossija varmisti meille lopulliseksi sijoitukseksi 6, ainoastaan kaksi pistettä viidennelle hävinneenä. 

Heinäkuusta kolme viikkoa kului minulta Ateenan EM ja MM kilpailujen merkeissä, olin gastina TP:n Sakari Pesolan Shark veneessä yhdessä Riitta Kankaan kanssa. 

Lohjan Ranking 3/6 elokuussa jäi väliin kipparilta ja Antilta muiden kiireiden vuoksi, mutta Vesa kävi kipparoimassa Lolalla siellä hienosti sijan 5. 

Seuraavat kisat olikin sitten kotikisat, eli JVS:n Syysregatta ja samalla Lightning Ranking 4/6. Vesa oli H-vene kisoissa, mutta saimme oman seuran Anna Henderssonin keskigastiksi. Alku ei näyttänyt lauantai aamuna lupaavalta, jo laiturilta lähdettäessä sähelsimme tuomarialuksen kylkeen ja tuli asiaa vakuutusyhtiöön, onneksi se puoli on kunnossa. Emme olleet aikaisemmin tällä miehistöllä purjehtineet ja se ei voinut olla tuloksissa näkymättä, mutta kivaa oli ja päivän viimeisen lähdön 4. sija lämmitti mukavasti. Sunnuntai aamuna satoi aluksi aivan kaatamalla, Annakin taisi olla viimeistä vaatetta myöten märkä ja palelsi, mutta yhdessä totesimme, että tämän täytyy olla kivaa, emmehän muuten tätä tekisi. Onneksi sade loppui pian ja kisat käytiin suht kuivassa säässä. Purjehdukset meni kohtalaisesti ja lopusijoituksissa olimme kuudensia, tasapisteillä Kettusen Timon kanssa, mutta tuon lauantain nelosen ansiosta päihitimme hänet. 

Tampereen Ranking 5/6 15.-16.9. näytti tällä kertaa tuulisemman puolensa. Keliä oli riittävästi ja aallokko sen mukaista. Tuntui ettemme saaneet venettä oikeaan trimmiin ja taisi taktiikatkin useimmiten epäonnistua. Taisi jäädä spinnukin muutaman kerran nostamatta. Lauantain jälkeen tasaisesti kolme kuutos sijaa. Sunnuntai taisi olla hieman kevyempi ja eka lähdöstä irtosi 2. sija, mutta heti perään sija 7. Tämä purjehduksessa usein ilmenevä ilmiö esiintyy myös meidän kohdalla usein, valitettavasti. Mutta lopputuloksissa sija 5. tyydyttää. 

Kauden viimeinen koitos eli Tuusulan syyspurjehdus 22.-23.9. ja Ranking 6/6 purjehdittiin tällä kertaa lauantain osalta märissä olosuhteissa, se mitä ei tullut taivaalta, niin sen korvasi laidan yli tullut järvivesi. Alussa ei oikein sujunut, mutta päivän viimeisestä lähdöstä 2. sija pelasti paljon ja nosti mielialaa. Sunnuntai olikin kaunis poutapäivä, ehkä hieman tokkurainen illalla vietettyjen upeitten rapuillallisten jälkeen. Tähän päivään ja 6. sijaan oli mukava lopettaa kausi ja tämä vastasi meidän yleistä tasoamme tällä, kuten myös viime kaudella. Kausi on ollut mielenkiintoinen ja monella tapaa opettavainen. Kiitoset miehistönäni olleille Vesalle, Antille ja Annalle. 
 
JVS:n vuoden 2007 aktiivisin gasti: 

Veneseuralla on kiertopalkinto ”Hain spinnupuomi”, joka nyt vuorostaa annettiin Antille. Gastina Pohjantähdessä(Trimaraani), Idassa(H-vene) ja Lolassa(Lightning kevytvene). Kolme erilaista venettä ja näkökulmaa.

Antti kuuluu ehdottomasti niihin mukavien purjehtijoiden joukkoon joihin olen saanut tutustua lyhyen ”urani” aikana. Hän on sosiaalinen, huumorintajuinen ja pitääkin olla jos aikoo jaksaa meidän vanhojen jäärien kanssa. Hän on ollut aina innokkaasti mukana, ei ole tarvinnut kuunnella, että minä mietin ja ilmoittelen sitten tai en minä nyt taida viitsiä, kun ollut puhetta kisoihin lähtemisestä. Kun on kevät talvella kilpailukalenteria käyty läpi, hän on myös siihen sitoutunut. Nuoresta iästään huolimatta häntä voisi mielestäni jo nimittää sanoilla kokenut purjehtija. 

Timo Järvinen 

Kuvia: Lola, Lola1, Lola2, Antti&Pentti