Lidingö Runt 10.5.2008

LIDINGÖ RUNT 2008, Toukokuun 10:s

Kyseinen kilpailu oli ”ulkomailla” Svea-maassa aivan Tukholman välittömässä läheisyydessä. Purjehduskavereiden ”lähetyskäsky” oli: Näyttäkää niille………. . Olisko tullut informaatio katkos, koska svedut näytti meille, kuinka purjehditaan paikallinen kevätmatkakisa (pituudeltaan kuin matka Kuminaan).

Leikki sikseen, kilpailussa oli 411 venettä, monirunkoveneitä oli 3-4 luokassa Hobie-kateista 60-jalkaisiin trimaraaneihin. Omassa luokassamme oli 28 osaanottajaa (SweLys 2.00 ja pienemmät). Lopputuloksissa sijoitumme 12. , eli emme voittaneet, emmekä myöskään hävinneet..
Selväksi tuli, että ”Pohjantähden ”SweLys 1,70, joka oli luokassamme varsin yleinen, oli ihan ok. Koska, silloin kun tuuli ja vene kulki, venevauhti oli samaa kuin muillakin ”hämmäreillä”. Toisekseen on tärkeää, missä kulkee ja milloin, koska”hyvässä paikassa” ei kannata olla silloin, kun tuulikin on jättänyt ko.paikan. Heikko tuulinen kilpailu oli täynnä vaihtuvia tuulireikiä, ja myös tuulen vireitä.

Kaiken kaikkiaan hieno kisa. Ystävällinen ilmapiiri LSS:llä. Meille oli tehty kaikki mitä tarvitsimme. Kesähelle(+25) osui ko.viikonlopuun. No, oliko helle ilman tuulta kiva kokemus, verrattuna +10/Pohjoista 15m/s. Tietysti sijoitus harmittaa, ja olisi ollut helpompaa purjehtia konkreettisessa tuulessa, mutta aurinkoinen Tukholma kuittasi osan tappiosta. SweLysìin piti valita käytettävät purjeet, ja valinta mm.pikku-fokan osalta ei ollut oikea. Henkilölle, joilla ei ole mahdollisuutta, tai halua purjehtia talvella ”etelässä”, voisi suositella Lidingö Runtìa kauden aloituksena mm. senkin takia, että siellä on luokat kaikille mahdollisille venetyypeille.

Kumpa pukki toisi lomarahat Lidingö Runtìin ensi kevääksi!

Pena, Matti, Antti ja Pohjantähti

Tulokset:Lidingö Segelsällskap