POHJANTÄHTI JA KESÄ 2010-07-12/2010-11-15

Yhteenveto kesän 2010 tapahtumista.
Yksi kesän teema on veneen vaihto, nyt olisi halukkaalle/halukkaille tarjolla hankkia vene, joka on ollut pirteä kulkuväline jo kymmenettä kesää. Paljon on tullut käytettyä aikaa ja ajatusta trimaraanin kehittämiseksi. Mutta aina joskus on aika tehdä muutoksia ja onnellinen se, joka itse voi päättää niistä.
Tosin ”vanha kettu”  kunnosti venettä jo talvella siltä varalta että seurustelu Fleuretin kanssa jatkuu. Tällä hetkellä venho on isku kykyisessä kunnossa ja odotellaan Päijännepurjehdus 2010 tapahtumaa Matin ja Antin kanssa. (Ja kuten myöhemmin useimmat tietävät, odotteluksi ja rannalta seuraamiseksi se meni kuukauden sairasloman vuoksi)

Valmistautuminen aloitettiin Toukokuussa, jolloin oli Kevätmatkakisa 22.5. Antti saapui helsingistä ja kahteenpekkaan suihautettiin kohti Kuminaa. Yhteislähtö, joten kisaa johdettiin koko matka. Vanhalan Jari oli hankkinut trimaraaniinsa uudet purjeet, joten odotan, että ”Flying By” saa lisää vauhtia.


Kesäkuu: Keskiviikkokisat 2-4. Kilpailu on kiristynyt trimaraanien kesken ja tuultakin on riittänyt. Juhannuksena Kokkokisa 6+1 venettä. Reitti kiersi Vanhallaselällä. Gastiksi olin saanut kolminkertaisen Päijännepurjehdus voittajakipparin Jussi Keskisen. Jussi halusi tutustua ”Pohjantähteen” ja tämähän oli mitä oivallisin keino. Laskin lys-tasoituksen mukaan, että nopein oltiin. ”Flying By” ei ollut mukana, koska venettä pakattiin Åland Runt kisaan(2-4.7.)Ahvenanmaalle. Itselläni oli tarkoitus lähteä sinne omalla veneellä, mutta miehistö ei päässyt, joten minäkin olin kiltisti töissä.


Heinäkuu: Päijännepurjehdusta edeltävä Päijätsalon ja Tehin vesillä purjehdittava PÄM matkakisa. Kaikki kovat oli mukana. Ainoastaan tuuli oli lempeä kuin lehmän henkäys. Aikamoista kitumista lenkin heitto. Rakas ”Auvo” oli nopein ja ”Pohjantähti” hävisi monirunkokisan ”Flying By”:lle. Loppumetreillä Jari sai puuskan jolla voitti meidät. Ulla Paatola, Tapun tyttö, sai kokea tyynen Tehin. Kisan jälkeen mulla tuli asiaa lekurille, Ulla palasi kotiinsa Helsinkiin ja vuorostaan Matti sai tuoda veneen Juurikkaan. Pohjantähti jäi rantaan, Päijännepurjehdus starttasi vieläkin paremmissa tuulissa kuin viime kesänä. Vuosi sitten ajattelin, että reittiennätys säilyisi, mutta ei. Kyseinen tuuli olisi lennättänyt myös ”Pohjantähteä”, mutta saipahan kilpailu uuden venetyypin, A-Scow, ameriikan malliin, Ruori-voittajaksi ja reittiennätyksen (6.40.40). Pienemmät ”himmelit” Hobie-katit menivät vielä kovempaa ja heidän uusi reittiennätys (5.00.38). Myös Tallukka-Jahti, Lys-palkinto sai uuden voittajan, kun Lightning-luokan vene ”Old Lady” pokkasi jahdin itselleen (10.38.58). Voitaneen sanoa, että paljon on vettä virrannut Päijänteessä sitten 70-luvun, Nurmisen Maran ja Ilkka Lilja liti purjehdusten. Mutta hyvä näin.


Elokuu: Yksinpurjehdus, lisää Lightning elämyksiä, Hannu Kolehmainen voittajana. Kumina Gala: ”Pohjantähti” rannassa, itseni kanssa, onneksi Tapu ja Ulla olivat mukana ”Sun ja Mun sipissä”, joka voitti pikku-lyssin Vesamaan Ekin kipparoimana. Keskiviikkokisat jatkuivat ja ”Pohjantähti” pääsi mukaan leikkiin, vuoroin Matin, vuoroin Antin kera. Kovasti odotin, että kolmas monirunko, Veskun kipparoima Nacra-katti, tulisi mukaan kisaamaan ja näyttäisi trimaraaneille närhen värkit, mutta…….. .Ehkä se ei olekaan niin helppoa.


Syyskuu: kisat jatkuivat Keskiviikkoisin ja oli myös John Nurminen Syysmatkakisa. Ensin mainittu kesän Keskiviikkokisat: Markku Pöyhönen, ex ”Auvolla” voitti köliveneluokan ennen Silvosen Maken H:ta ja monirunkoveneet voitti ”Pohjantähti”. Joku sanoi rannassa: Pena is back. Mukavaa, kun taas saa kisata. Nurmisen matkakisa oli sikäli jännä juttu, että etukäteen oli luvassa tosi heikkoa tuulta ja se arvellutti meitä  kisän järjestäjiä. Mutta ei huolta, tuulta riitti kuten myös kilpailijoita. Lys-tasoituksin, monirungoilla JVS-arviolyssit. Miehistö Matti ja Antti, ”Pohjantähti” aikoi parantaa viime vuodesta tulostaan. Ei tehdä samoja virheitä joka vuosi. Tuulta olisi voinut olla enemmän, mutta hyvä kun oli edes(kevyttä keskituulta). Viimeisenä lähdettiin. Edessä Jarin ”Flying By” ja Ollin ”Tikru” nopeimpina sekä muu fleetti. Tiukkaa oli, mutta oli hauskaakin. Neityven saarten maisemissa annettiin Genaakkerin laulaa ja kyllä vanha ”Blue Macig” antoi kyytiä. Pian huomattiin, että edessä oli enää ”Blueship” Silvo ruorissa. Miehistö teki töitä Genaakkerin kanssa, ohi päästiin, mutta perinteistä Kapalan aukeen piristyvää hankavastaista tuulta ei tullut. Vauhti jäi alle kympin. Harmin paikka, yritystä oli koko porukalla, mutta Markku Silvonen vei Ilmapuntari-kiertopalkinnon viiden minuutin paremmalla ajalla itselleen. Onneksi olkoon! ”Pohjantähden" aika oli selvästi fleetin nopein, se ei riittänyt, mutta silti jäi hyvä mieli hyvästä purjehduksesta. Kiitos pojat(Matti/Antti), homma toimii.


Syyskuu jatkui vielä siten ,että 18.09. nostin veneen kuiville(tai jotain sinnepäin) ja aloin purkamaan sitä talviteloille. Syy miksi näin aikaisin, oli se, että veljesten piti lähteä korkeanpaikan leirille Leville. Tapu lupasi kävelyttää minua tuntureilla, jonka myös tekikin. Itselleni selvisi, että kunto on kutakuinkin entinen ja se oli hyvä asia. Tunturi vaellus oli uusi kokemus, mutta yllätys-yllätys, voi olla muutakin elämää kuin purjehdus. Tiedä häntä, josko sitä pitäisi alkaa ajatella ensi kesää…………….. .

Vesa Lilja on taas ottanut kuvia, joita löytyy Galleria osiosta, kiitos niistä. Tukijoukot :Autotalo Laakkonen ja Sun Sauna! Autoja kuten saunan löylyjä tarvitaan, jotta saadaan vene kulkemaan, kiitos!

Terveisin Pentti  ja Matti Paatola  ja Antti Kanninen, sekä tyttöystävä ”Pohjantähti”