KESÄ 2009 yhteenveto.

TOUKOKUU: Talouslama tupsahti myös pieneen Suomeen, Tämä mahdollisti sen, että oli enemmän aikaa purjehtia. Antin kanssa nautittiin kauniista ja lämpimistä arkipäivistä veneen kanssa harjoitellen.
Keskiviikkokisat alkoivat tuulisesti. Toisessa KVK:ssa oli yritystä liikaa ja purjeita. Maston kannatin meni mutkalle ja jouduimme keskeyttämään.
Kevätmatkapurjehdus kisattiin Antin kanssa kahdestaan ”Pohjantähdellä”, voitokkaasti, taisipa mennä kaikki manööverit ihan nappiin.”Malla” voitti Ison-Lyssin, onnittelut!

KESÄKUU: Kolme KVK:ta, tuulta riitti ja päästiin jopa kokeilemaan ykkösreiviä täydellä miehistöllä. Muutenkin harjoiteltiin veneen reivaussysteemiä. Kisat meni ihan mukavasti, ja oli kiva, että oli ”Flying By” monirunko kilpakumppanina. Kalle kutsui Kokkokarnevaalit Kuminassa, kisaan. Sateinen sääkö syypää, koska vain neljä venettä kiersi radan. Ekana maaliin, saunaan ja kotiin kuivattelemaan
Kesä/Heinäkuun vaihteessa oli Åland Runt-kilpailu. Tehän tiedätte ”se” saari kiertäen kilpailu. Matti ja minä olimme estyneitä osallistumaan ko.kisaan, mutta onneksi Antilla ja Jarilla oli aikaa olla siellä. Taisi olla Antille hyvä kokemus olla Martinin ”Flyver” veneessä kisassa(2) ja Teemun ”Päivänsäde” veneessä paluumatkalla Ahvenanmaa-Hki. (Erillinen juttu kotisivulla)

HEINÄKUU: Keitele-Regatta oli siirretty samalle viikonlopulle kuin Suopellossa käytävä PÄM-kisa. Valittiin PÄM ja ”Auvon” kohtaaminen.
Jari Vanhasen ”Flying By” ja ”Pohjantähti” lähti Perjantaina  kohti Eteläistä Päijännettä. Kaunispäivä ja reipasta tuulta..Kommodori oli kaitsemassa, -ainakin ”Pohjantähteä”. No, Ilolan satamaan päästiin. Aamulla saapuisi Matti ja olisi kisat(matka). Minulle kisa oli testi, kuinka pärjäisimme edellisvuoden ”Päitsin” voittajalle ”Auvolle”. Kaksikolmasosaa kilpailussa vallitsi heikko ja oikukas tuuli, ja koko fleetti eteni vuorovedoin Tehillä. On sanottava, että ”Auvon” purjearsenaali oli kateutta herättävä, mutta niin oli metelikin, kun siellä päätettiin mitä vedettäisiin ylös ,ja mitä alas. Kisan loppuosaan sattui sadetta ja  tuulta. Välillä meno oli tosi reipasta, pikku-genaakkerin  kiskoessa ”Pohjantähteä”  melkein lentoon .Vaan ei riittänyt loppukiri ja ansaitusti ”Auvo” voitti kisat. Kisan päätyessä, jouduin huomaamaan, että edessä oli yllätysreissu sairaalaan Jyväskylään. Loppu hyvin/kaikki hyvin, mutta tästä johtuen: Kun vene oli tarkoitus tuoda kotiin Juurikkaan, -Antti halusi ja sai tilaisuuden yksin purjehtia veneen kotisatamaan. Matka meni hyvin, kiitos vaan Antille. Reissu oli Anttimainen seikkailu, kaikkine hyvineen?(vai miten se oli..)
PÄIJÄNNEPURJEHDUS, kauden päätapahtuma. Moni unelma ja haave toteutui tässä kisassa. Useasti on veljesten, Tapun ja Matin, kanssa puhuttu, että olis kerrankin oikein lentokeli. Aiemmin se tarkoitti myötätuulta(ennen Antin syntymää), myöhemmin ”Pohjantähden” kaudella, sivutuulta.-Ja toteutuihan se reittiennätys 7h 24min30sek. välillä Padasjoki-Juurikka. Ehkä näin käy kerran elämässä. Antille ja minulle tämä oli kolmas RUORI, Matille viides. Pari kertaa ollaan oltu vain NOPEIMPIA. Yhä edelleen Matti Laurila on Päijännepurjehduksen menestynein kippari miehistöineen. Muita KOLMINKERTAISIA voittajia: Jukka Leinonen, Jussi Keskinen ja Antti Niiniranta. Tämäkin haave toteutui. Aika-ajoin on yritetty ja yritetty, aivot vereslihalla miettien ja tavoitellen, -voittoa. On se hyvä, että toteutui, mutta se, ettei aina voita, sekin on hyvä, muuten se varmaan nousis päähän. (Päijännepurjehduksesta erillinen juttu)

ELOKUU: Yksinpurjehdus. Minä en ollut yksin, olin Kallen kanssa järjestämässä kisaa. Oli Antin vuoro nauttia ”Pohjantähdestä”. Hienosti meni. Antti oli nopein ja Kolehmaisen Hannu voitti tasoitus KILPAILUN. Ilahduttavaa, että ko.kisa kerää runsaasti purjehtijoita, jotka yksin pistävät itsensä peliin, ja silmin nähden nauttivat siitä!
Oli KVK-kisoja kuten ennenkin, mutta oli myös KUMINAN GALA tapahtuma, jossa myös kisa. Kaikki ”kuumat” veneet olivat viivalla, paitsi ”Malla”. Kilpailupäälikkö Heikki Hämäläinen halusi sekoitta a”pakkaa”, eli luoda uuden reitin. Uusi rata sisälsi luoviosuuden Vanhanselän poikki Lännestä Itään ja oli hankala osuus, ainakin minulle. Avotuuliosuudella sitten korjasimme ”hedelmiä”. Mukavan reipas tuuli, ja kun vauhti riitti nopeinpaan aikaan ja luokkavoittoon, -oli hyvä mieli. Illan lopuksi saatiin veneeseen ”kyytiläinen” joka ei aiemmin ollut monirungolla matkaamassa avotuulta Kuminasta Juurikkaan. Ei hurjasteltu, mutta vauhti oli kuulemma erilaista, kuin H-veneellä. Oli hyvät tuulet!
Syysregatta.”Pojat ” oli poissa! Matin pesti oli ”Kihuun” ja Antti oli ”Tikrussa” nautiskelemassa kallistelussa. Kyllä ”Tikru” on Vene isolla V:llä, sanoi Antti. Matti oli tyytyväinen, taas voittaja veneessä! Itsekin olin purjehtimassa, -huvikseni.

SYYSKUU: Sisältäen viimeisen KVK:n ja John Nurminen Syysmatkapurjehduskilpailun.
Keskiviikkokisa, oli kaikkien harjoitusten ”äiti”. Hiki virtasi, eikä tulosta tullut, -muuta kuin harjoitusta. Oli monta asiaa joka petti, tai ei toiminut. Onneksi vene toimi, pysyi pystyssä, ja toi minut rantaan. Tämän jälkeen korjasin ja muutin toimintoja. Luokkavoitto Keskiviikkokisoissa tuli ”Pohjantähdelle”, Jarille miehistöineen kiitos hyvistä kilpailuista(”Flying By”)
Syysmatkakisa, järjestämisvastuu, jonka toteutimme koko miehistön toimesta, Kommodorin toimiessa maalipään vastuuhenkilönä. 27-venettä lähti kisaamaan. Yhä paljon veneitä! Itselleni kilpailu oli vaikea ,tuulta oli ihan mukavasti, mutta ei vaan kulkenut, kuin olisin toivonut. Onneksi joillain kulki ja saatiin uusi voittaja ”Puntarin” haltijaksi,- ”Malla”. Onneksi olkoon hyvästä kisasta, ja onnea myös Monirunkoveneiden voittajalle ”Flying By” Jari Vanhala.
Loppukuun lopulla olin Lappeenrannassa Pory`n järjestämillä kursseilla pätevöityäkseni purjehduksen OPETTAJAKSI. Meitä oppilaita oli mm.luotsaamassa vanha tuttu, ex Kommodori Suolahden Eki.”Hauska tavata vanha tuttu”, ja tuli myös uusia tuttuja. Ensi kesänä PURJEHDUS KOULUUN! (Tai sitten Purjehduskoulun kesälomalle) Ihan miten vaan ,kunhan on hyvä olla Suomen suvessa.

LOKAKUU: Viimeinen purjehduspäivä oli 03.10.09   .Kaunis aurinkoinen, hyvä tuulinen Lauantai, mutta jotain puutui. Kyllä suomalaisen kesään kuuluu LÄMPÖ! Lämpö oli mennyt pois ja nostin veneen 06.10.09 Paloaseman rannasta ylös talvi unille.

Näin kun pistää kesää kirjalliseen muotoon, tämä tuntuu vilkkaammalta kuin itse kesällä, mutta kyllä nämä rivit todistanevat, -oli hieno kesä! Ja vaikka me kaikki emme voittaneet joitain palkintoja kisoista, yhä edelleenkin voimme yhdessä todeta, että ellei Hesalaiset juo Päijännettä talven aikana tyhjäksi, meitä odottaa sinisenä välkehtivä Päijänne myös ensi kesänä.
Pitkäaikaisille yhteistyökumppaneille: Autotalo Laakkonen, Sun Sauna, Aava&Bang Pematic Oy ja kuvaajamme Vesa Lilja sanoisin, ilman sivuvantteja masto kaatuisi, ja TE olette olleet näitä sivuvantteja. Kiitos vaan, ja jakakaamme yhdessä tämän luonnonystävällisen urheilun saavutukset!

”Pohjantähti”  miehistö: Pentti Paatola, Matti Paatola, Antti Kanninen