Keitele Regatta 2007

 

Keitele Regatta 30.06.–01.07.2007

Äänekoski – Matilanvirta – Viuhkari - Viitasaari. Laulun sanoja mukaillen: Keitele vehmas ja Päijänne jylhä…… .Todella tutustumisen arvoinen vesistö, ja hyvin järjestetty matkapurjehdus tapahtuma.

Itse kilpailu, Pohjantähti arvio Lys-1.37, sujui mukavasti genaakkerien käyttöä harjoitellen. Olimmehan ensikertaa yhdessä tänä kesänä. Kolmas osuus, Viuhkari - Viitasaari oli varsinainen kaikki tai ei mitään. Ensin johdettiin ”puoli selkää”, sitten jämähdettiin tuuli tyhjiöön, josta päästiin jatkamaan, kunnes viimeisenä ollut Liti oli rinnalla. HUH, HUH! Tuuli virisi, meillekin, josta riitti energiaa takaa-ajoon. Kovimpana ”sissinä” oli Ahosen H-vene Kimmo Rihto pinnassa. Heillä oli tosi hyvä venevauhti, kunnes pääsimme heistä ohi, sen jälkeen meillä oli hyvä venevauhti. Kilpailussa saavutimme Iso-Lys:in kakkos sijan, johon olen tyytyväinen.

”Surullista” ettemme elä ikuisesti, Raisku oli poissa, lopullisesti viime syksynä. Energinen elävä, kilpailuhenkisyyttä pursuava ”Keuruulainen” puuttui. Tuttavuuteni pohjautui pääasiassa vuosien varrella, hyvin paljon Regatoihin. Oli ilo kohdata henkilö, joka ei ”itkenyt”, vaan oli täysillä ajamassa kilpaa milloin missäkin. Kukaan ei nyt sanonut: Kuule hei Pena, nyt ajetaan kilpaa. Tätä jäin kaipaamaan. Oletan, että Raisku (Rainer Vilkkilä) purjehtii kovaa ja korkealle, siellä missä purjehtiikin.

Pena, Matti ja Antti

large product photo Kuvassa "Raisku" (Rainer Vilkkilä)