ISÄ, Jorma Paatola  (1909-1978)

 

Lapsuuden maisemat olivat Tampereella, opiskelukaupunki oli Helsinki ja sotavuosien jälkeen asuinpaikaksi tuli Jyväskylä. Osoitteena oli mm.Väinönkatu, Nikkarinpolku, Vaasankatu, Keljo/Töyräs ja Vapaudenkatu(isän ja äidin viimeinen osoite). Monille Purjehdusseuran jäsenille/toimijoille ”Keljo” oli tuttu paikka. Siellä oli isän Arkkitehtitoimisto, ja taisi olla myös puheenjohtajan/kommodorin toimisto

.

Purjehdus
Alkoi Helsingissä 1920-luvulla opiskeluaikoina sukulaisten veneissä matruusina toimien. Veneet olivat puisia Saaristoristeilijöitä(mm.”Leija”,”Viri”……). Silloinen seura Merenkävijät, jossa isä oli myös sihteerinä jonkun aikaa. Pääasiallinen purjehdusalue oli Suomenlahti, jossa kohteina Viron satamat, Suomalaiset saaret Suursaari ja Tytärsaari. Joskus lapsena kuuntelin tarinoita näistä ajoista ja pidin niitä silloin aika etäisinä, koska se oli aikaa, jolloin Neuvostoliitto hallitsi ja sulki kyseiset paikat huviveneilijöiltä ”rautaesiripullaan”. Näiltä ajoilta on säilynyt, isältä, puolalainen viiri. Matkamuisto, jota olen kutsunut ”hakkapeliitta viiriksi”, ja jota olen käyttänyt kilpailuissa onnenkaluna(roikkuu puomin päässä, silloin kun on töissä).

Sittemmin isä siirtyi Jyväskylään (1940-luku) pääsi uusiin naimisiin ja sai neljä lasta ympärilleen. Päijänteen Purjehdusseura, joka silloin piti seuramajaansa Kalasaaressa, vanhan hyvän ajan tyyliin, siitä tuli isän pitkäaikainen veneilyseura(ensimmäinen puheenjohtajuus 1954) ja osa elämää. Minä, joka synnyin 1947 esikoisena, kerkesin ottaa ensiaskeleita ko.paikassa hämärin muistikuvin. Näihin vuosiin liittyy veneet: ”Muru”, ”Sinilintu” ja ”Pohjanneito”(22-saaristoristeilijä,joka piti ankkuripaikkaa Pohjanlahdella ent.Tikassa). 1955 Jeltin Matti Keljonlahdella ”veisti” faneerisen moottoripurjehtijan ”Pohjantähti”. Tarkemmin isän ”Pohjantähti”, se ensimmäinen. Olisi kai jäänyt viimeiseksi, ellen isän muistoksi alkanut ristiä omia veneitä ”Pohjantähdiksi”. Isän veneessä oli maston huipussa sininen viiri, jossa VALKOINEN tähti.

1961 Purjehdusseura muutti Keljonlahdelle, ja isä piirsi seuramajan, jota Paviljongiksi kutsuttiin. Elettiin 1950/1960-lukua. Tällöin syntyi silloinen Lightning- buumi. Jonka myös ”veisti” ed.mainittu  Jeltin Matti verstaallaan Keljonlahdella. Paviljongissa toimi myös ravintola, rinteessä oli Motelli mökkeineen, joita Autoliitto/Mauno Olkkola puheenjohtajana, vuokrasi. Silloisia kilpapurjehdus menestyjiä voi tarkastella G.A.Stooren ”Lokki” kiertopalkinnosta, sekä muista sen ajan kiertopalkinnoista, jotka yhä kiertävät JVS:ssä.

1970-luvulla PPS.ssä teki konkurssin ja toiminta jatkui Jyväskylän Veneseuran lipun alla.

Navigaatiokurssit
Sitä en muista, milloin ne alkoivat .Isän jäämistönä on minulla kansio: Merenkulkuoppi Saaristolaivurikurssi 1969 ”TaNaS”. Kyseinen ”TaNaS” lienee Tampereen Navigaatioseuran oppimateriaalia, jossa vaikutti isän veli Kake, Kap Hornin kiertäjä ”Suomen Joutsenelta”. Me kaikki sisarukset suoritimme navigaatio-kurssin jos toisenkin. Niin, lämpimin tunne kuitenkin tulee, kun joku aivan ventovieras tulee kertomaan isän pitämistä kursseista, joihin hän oli silloin osallistunut, ja tyytyväinen. Myöhemmin kurssituksia ovat pitkäaikaisesti jatkaneet Lippo Jokinen ja Hyvösen Mane, ja monet muut.

Päijänne Purjehdus ja kilpapurjehdus yleensä.
Ensimmäinen Päijännepurjehdus oli 1973. Ensimmäisenä kilpalupäällikkönä toimi Urpo Keskinen(HeiPs) ja järjestelytoimikunnan puheenjohtajana Jorma Paatola(PPS). Siitä se sitten alkoi, ja hyvä niin. Sen aikaisia PPS:n toimijoita olivat myös Pertti Puumalainen, Pekka Suominen, Veikko ja Irma Miettinen, Ilkka ja Maire Lilja, Matti ja Martti Nurminen mm.
Lightning-luokan SM-kilpailut Ristiselällä Päijänteellä, Ensimmäiset makean-veden SM:t Liteillä Suomessa. Yö-suunnistus kilpailut purjeveneille. Annetut koordinaatin piti viedä kartalle ja sitten ne käytiin kiertämässä. Kaikki rastit löytänyt nopein purjehtija oli voittaja(Lokki-palkinto)Vireää toimintaa Keljonlahdelta käsin.

Moottorivene kilpailuja.
1966 Päijänteen 2:n Moottoriveneralli avoinkilpailu kaikille Suomenmoottoriveneliiton jäsenille. Matkakilpailu Päijänteellä huomioiden kilpailijan suoritettu matka ja ilmoitettu nopeus. Lisänä Yösuunnistuskilpailu Pohjois-Päijänteellä, kiertäen annettuja rasteja ilmoitetulla nopeudella.
1966 1.Päijänteen Matkailuveneiden Nopeusajo(Päijänne Race). Nopeuskilpailu Vääksyn kanavalta Keljonlahdelle. Näistä ajoista muistan Suurajojen voittajan(Mini)Timo Mäkisen, meidän pikku poikien suuri sankari, joka myös osallistui ja voitti ko.kilpailun. Muistiini on myös jäänyt ”hesalaisten” karvaasti kokema Päijänteen lyhyt ja korkea aallokko, joka mursi veneiden perälautoja irti, kuin myös voittounelmia.

Lopuksi
Sen jälkeen, kun me veljekset vartuimme gastin kokoisiksi, isä järjesti ja touhusi kisojen organisoimiseksi, ja ”välitti” meitä gastiksi muihin veneisiin. Kaikkea ei voi muistaa noista vuosista, mutta purjehdus on jatkunut meillä kolmella  sen jälkeen. -Isä luotti meihin, mutta joskus mietin miten isä sai äidin ympäri puhuttua, ettei hän estellyt lähtemistämme kaiken maailman kisoihin(mm.kotimaiset Ranking-kisat sen aikaisilla autoilla ym.)?

Lämmöllä muistellen isää, äitiä ja purjehduksia: Pena, Tapu ja Matti.