Suomen Purjelaivasäätiö ja kansimies/konemies Pentti Paatola OSA 2

KANSIMIES  PAATOLA, osa 2 (1996)
-Pieni varoituksen sana, teksti voi tökkiä lukijaa, mutta halusin taltioida aikalailla sanatarkasti kuin olin ne silloin kirjoittanut. Paljon asiaa konemiehen päivä rytmistä, mutta halusin sekin säilyttää muistoksi tästä kesälomasta. Tallennettu 20.11.2010 .

Peruspurjehdus  271 ”Helenalla” 28.06.-05.07.1996
Miehistö: Kippari Kaj Sarpaneva, försti  Kari Lehtonen, kansimiehet: Tapani  Lehtinen ja Pentti Paatola.
Gastit: Johanna Eerola ja Hanna Pakaslahti
Oppilaat: Mia Creutz, Anu Haaslahti, Simo Haaslahti, Kim Helpiö, Mikko Ilola, Ilona Junttila, Talvikki Kauppi, Hanna Kiviranta, Lotta Manninen, Anna-Maria Mäkinen, Jarkko Möller, Mariann Nymark, Pekka Pietilä, Petri Rajama, Jukka A Raustia, Kristiina Rosenlöf, Marianne Rytkö, Denise Rönnholm, Virve Savoila, Karoliina Tikka ja Matti Tikkanen.
Matka/reitti: Hanko-Vicby-Travemynde.


Perjantai aamuyö 04.15 hyppäsin junaan Jyväskylässä matkan pää Helsinki. Sieltä  tukun (muona ostokset) kautta Pekka Tuomisalon kyydillä Hankoon. Vahdin vaihto Hangossa, uusi päällystö ja uudet oppilaat. Saattaa kuulostaa hassulta sana oppilaat, mutta näin maksavia asiakkaita kutsuttiin. Kaitsu päällikkönä, perämiehenä Kari (paras)Lehtonen, kansimiehenä  Tapsa ja allekirjoittanut.
Hanko klo 12, alus tutuksi ja –kuntoon! Akut kuivillaan, muuten kaikki all most ok. Aloitin bunkan teolla ja merelle lähdettiin, kun oli saatu bunkrattua vesi ja muona. Lähtö klo 16, ensin konein ja sitten purjein. Liikkeelle päästyämme tsekkasin pilssipumpun, mustaveden pumppaus, keittiön merivesihana ei toimi. Klo 18.40 suunta 235 astetta, tuuli 8 ja nopeus 10, aurinkoinen rauhallinen keli aloittaa matka ja vahtivuorot. Yövahdin aikana tarkistettu ja merkattu kulutuslukemat konepäiväkirjaan.
Lauantaiyö 02.20 . Vasemmalla Hiidenmaa, loistot  välkyttävät valojaan, rahtilaivoja näköpiirissä. Kurssi edelleen 235 kohti Vicbyytä pitkin täysikuun siltaa.


La/vahti 8-12. Soitto Markukselle maihin, kuinka lisätään vettä isoille ala-akuille? Akut tarkistettu ja lisätty. Täyttö lapposysteemillä ja alaosaston täyttö akkuvesikannun korkilla ns. lappo menetelmällä. Lämmittimeen lisätty kolme ja puoli kannullista vettä naviskan katolla. Pilssiä pumpattu, öljyjä tarkistettu ja lisätty(ak). Välillä tirsat ja hommiin. Merivesipumppu ei toimi, tarttis keksiä jotain…. .Tuuli 5m/s tasaista ja hidasta(vastaista). Ruotsin suunta 358. La/klo 21, tuuli moinaa, kurssi kohti Gotska Sandöta.
Vasemmalla Gotska Sandö, oikealla Railship matkalla Traaveen (Travemynde). Aurinko laskenut, taivas pilvinen, tuulta 8, nopeutta 6,5. Alus toiminnot alkavat sujua jo rutiinilla, odotellaan pääsyä turisti-mekkaan. Sitä ennen nukkumaan 00-04, jonka jälkeen vahti. Hyvää yötä! (Kuu on sittenkin heräämässä) Klo 04.15 ”verinen” kuu saattelee meitä kulkijoita. Pari vendaa Vicbyyhyn ja noin 8 tuntia. ”Tradewind” on nähty ja ohitettu yöllä. Pilssipumppu käy, akuissa huono varaus tsekkaan ja lisään vähän vettä. Lämmitin: kun katsot, onko tankki taynnä, mittaputkeen liittyy painonappi, muista painaa sitä! (Omia ohjeita). Tarkistin apu- ja pääkoneen öljyjä, pääkoneen laturin hihna löysällä. Mustanveden tyhjennys/ei hälytystä 07.45.
Sunnuntai klo 11.00 perillä Visbysä. Inventteri kaput tai muuten oikuttelee. Leuto pilvinen sää. Nuoriso kuumissaan. Kaijaan tultaessa ei saatu keulapotkuria toimimaan, kytkettyä ja …….. sitten on koko päivä tapeltu sähkövaivojen kanssa, tieteen haara ,josta en oikein ymmärrä.


Maanantai 01.07. On tilattava apua ja saatava inventeri toimimaan, jotta jääkaappi ja pakastin saa virtaa. Heinäkuun eka alkoi sateella ja sillä, että jouduimme lähtemään ulos ilman keulapotkuria. No, lähdettiin, olo oli ihan kuitti, merijalka oli kai jäänyt Vicbyhyn. Aamupäivän asensin uuden mervesipumpun, sekä painevesisäiliöön uuden mikrokytkimen. Uusi juttu, mutta onnistuihan se, kun sen kanssa aikansa vatkasi. Mv-pumppausta 17.30 (Tapsan idea n. 20 minuuttia). Yritän perehtyä inventteriin, keulapotkuriin ja hellan sähköiseen elämään, mutta joku ei toimi halutulla tavalla? Ilta on tullut, tuulta 11 m/s,nop.10kn, aallot noin 25 metriä pitkät ja joitain metriä korkeat. Aurinko on jo melko alhaalla, kello 21.30 Ruotsin aikaa. Matkalla kohti Bornholmia. Matka-aika noin 2-3 päivää. Purkki(Helena) 30 astetta kumossa ja keulassa nukkujat ovat kuin sirkuksen syöksyradalla. Olo on ok ja sähköhommissa inventteri on poissa ja appari (apukone/generaattori) jauhaa mitä tarvitaan. Yöllä merkkasin kulutus lukemia konepäiväkirjaan. Puolenyön aikaan olemme tai suurin piirtein Gotlannin eteläkärjen tasalla.
Tiistai 02.07. Aamuvahti 04-08. Ensin täysikuu, sitten aurinko nousi punaisena pallona, noustessaan vaaleni ja jatkoi nousuaan paikalleen… .Tuulta 10, nopeutta 7, tiukkaa vastaista, tämä suunta veisi meidät Danskiin. Aluksella vallalla nukkumis buumi. Odotellaan hartaasti klo 8:aa. Eilien ruokin vielä kaloja(tapa kertoa meritaudista). Vesitankki käännetty(kaksi tankkia), pilssi pumpattu. Tuuli 10m/s, aallot murtuvat vaahtopäiksi, oletan, että äkillinen tuulen nousu ei nostata aaltoja yhtä nopeasti vaahdoksi koti kulmilla, tiedä häntä? Edelleen matkalla Bornholmiin. Muistoja Tiistaista: Aikalailla huono olo ja väsytti. Toivon, että huominen toisi normaalin kotoisan olon. Puolilta päivin vieraili Håburin-ukko. Aluksella löyhkäsi maan haju. Ukko (allekirjoittanut) apulaisineen lääkitsi sillillä ja kuravedellä. Todettuaan, että maan hajua oli vielä ilmassa, määräsi oppilaat pestäväksi paloruiskulla(sadevaatteisiin puettuina). Tämän jälkeen Ukko apureineen poistui aluksesta tyytyväisenä. Tiukkaa vastaista 10m/s, nopeutta 6-7kn. Vesi pärskyy ja matka taittuu hitaasti (jäljellä 167nm).


Keskiviikko 03.07. . Vahti 00-04. Kaunis kuutamoyö. Paljon laivoja ympärillä, -upeaa! Klo 8.00 tuuli sama. Luoviminen on hidastanut etenemistä, joten ohitamme Bornholmin ja jatkamme kohti Trawemyndeä.16.30 , nukutaan tai sitten ollaan vahdissa. Tuuli on moinannut, tuntuu kivalta olla kannella pelkissä Fleeseissä. Sekin oli kiva, kun sain soitettua kotiin. Nikon (8v.)ääni oli sellainen ohut, vaikka olikin urheaa ja meno päällä .Mieltä vähän painoi, josko soittoani oli odoteltu, mutta ei, se oli ihan hyvä juttu. Jotenkin reissu on tuntunut rankalta, chiefin työlistaa ja vaatteita on lisätty (aluksen huollon kannalta oikea toimenpide), mutta varautumatta näihin (pitkän talven jälkeen orientoituminen kangertelee, valitettavasti/huom.2010), tuntuu orvolta, kun ei voi korjata kaikkea(sähkö hommat), työpaikkani laitosmies Jormakka olisi täällä mies paikallaan. Ilmeisesti keho on sopeutunut tähän rytkytykseen. Vierellä saariryhmä Bornholm, jossa parkissa komea raakapurjealus. Harmi, ettei päästä käymään siellä, ehkä joku toinen kerta. Ps. vaihdoin sukat, mustaavettä pumpattu, lämppäriin vettä ym. . Ilma muuten viileni, kun aurinko otti Nykäset. Tuuli keveni ja Scania-peltigenoa pantiin töihin. Matkan pitää joutua, vaikka ei tuulisikaan. Traavessa odottaa paljon huoltohommia ja uusi oppilasporukka. Sitä ennen hiukan levätään töitten lomassa. Yöllä täytin konepäiväkirjan, tsekkasin vedet ja polttoaineet.


Torstai. Aamuvahti 04-08 kohti Traavea. Tiukka vastatuuli 10m/s ja nopeutta 8-7kn. Rygenin lahdella runsaasti laivaliikennettä. Onneksi mahdumme sekaan. VHF:stä kuuntelimme ”Lindenin” ja ”Tradewindin” keskustelua. Olivat kuulemma joutuneet koneajoon Vicby-Bornholm välillä. Ohitamme yhden” pienen” kolmimaston, joka luovii, ehkä 2-3kn vauhdilla. Yöllä tuuli oli loivemmassa kulmassa ja ”Pekka” oli ajanut  11 solmua. Klo 07.00 paapuurissa 90-astetta näkyi Rostokin silhuettia, sekä ”Tradewind” loivemmalla kurssilla, samaan suuntaan. N.45nm Traaveen. Hanko-Travemynd, noin 770nm pituinen legi. Torstaina soittelin invertterimiestä sinne  tänne aloittaen: This is Finish sailingship ”Helena” and we need some electrical help. Soitan herra Jordanille. Illalla kävelin Traaven ranta bulevardille, kirjoitin kortteja, ostin tötterö jätskin ja oluen. Poikkesin ”Tradewindillä” konemestari Teron pakeilla, parin Ginnesin jälkeen unille.

Paluumatka. Travemynde-Rostok-Pietari. Seikkailupurjehdus nro 275, Tall Ship Race kilpailu.

Päällikkönä Risto(Paape)Villikari, perämiehenä Timo Joutsen, kansimiehinä Tapani Lehtinen ja Pentti Paatola.
Oppilaat (luettelo käsinkirjoitettu, joten jos jonkun nimi puuttuu, älkää pahoittako mieltänne): Esko Niinikorpi, Mikko Pajakkala, Mikko Hiekkataipale, Karoliina Mäkinen, Henriikka Lahti, Ilona Junttila, Permilla Gripenberg, Richard Wilen, Mari Pitkäaho, Saana Jyläs, Antti Niekka, Ilkka Niekka, Mikko Laitinen, Teuvo Järvinen, Jere Lehtonen, Mili Rantala, Saana Hernesniemi, Nelli Öster.
Perjantai 05.07. . Aamu alkoi hyvin. Soiton jälkeen, herra Jordan saapui ja tutki sähköjä. Invertteri irti systeemistä, ankkuripeli toimii ja keulapotkuri toimii. Sähkön saanti apukoneen takana. Invertterin korjaus Suomessa, soitan siitä Maxille(Säätiön ylikonemestari). Akut huollettu, koneiden öljyt katsottu. Potkurin akselin tiiviste, hiukan kiristin, alimmat ruuvit pyörivät, enkä saanut niitä tiukattua. Noin klo 16.30 miehistö vaihtuu. Kasseja sinne tänne. Risto Villikarin joukko asettuu alukselle ”taloksi”. Ilmoitus, lähtö klo 21. Kun lähtemisen aika on, pääkone ja apukone eivät käynnisty. Koneet ilmataan (kunhan ohjekirjat on luettu)Riston, ”Vivanin” kipparin ja Teron toimesta. Taas uutta opittavaa. Huh huh! Matka Rostokkiin alkaa sateessa. Purjeet saadaan nostetuiksi ja painun yöpuulle. Ehkä huominen tuo paremman päivän. Klo 22 vaihdetaan polttoöljy säiliötä, käännetään po-1 (näitäkin on kaksi).


Lauantai 06.07.Aamuyön vahdissa täytän konepäiväkirjan,merkkaan kulutuslukemat. Sunnuntai 07.70. . Aamupäivällä 10.15 Paraati(Tall Ship alukset). Kiinnittyminen kaijaan (laituriin) ja maasähkö alukselle. Muistivihossani lukuisia ohjeita kirjattuna liittyen maasähkön käyttöön. Huoltolistan purkua. Illalla konemestareiden kokous(Tall Ship Race), illallinen ja jatkot. Olin samaa porukkaa ”Vivanin” ja Trdewindin” kamujen kanssa: Talking in English.


Maanantai 08.07. Otettiin polttoainetta(1000 l) sekä vettä. Siirrettävä palopumppu, startti johto irti, korjattu ja koe käynnistetty. Verstaalla, akut ladattu. Vettä otettu styypuurin säiliöön klo 16. Soitto Mummille ja Nikolle. Sukujuhlat olivat onnistuneet. Niko oli reipas, halataan ja rutistellaan kun nähdään. Ja kyllä sen kuuleminen kosketti. Löysin verstaan, josta sain apua ankkuripelin kynsien korjaukseen ja nyt sekin toimii.
Tiistai 09.07. .Kaijassa. Aluksella vieraita.
Keskiviikko 10.07. . Lähtöpäivä Rostokista n.klo 12 .Kisan startti klo 16.00 .Alus laitettu myrsky kuntoo, saapa nähdä millainen keli on ulkona. Tarkistettu akut, pilssi, mustavesi. Kisa reitti Rostok-Suursaari/maalipää. Lähtöparaati-startti ja menoksi.
Torstai 11.07. .Muistikirjassa kulutus lukemia ja piirros Golly Bowlerista(isohko välipurje foggamaston ja ison  maston välissä).Klo 06.00 about,Bornholm ohitettiin pohjois puolelta.Seur.kohde Gotlanti.Kaikki rätit ylhäällä,mm.Golly B ym. .Tuuli takaa,kevyttä,huono juttu nopeuden suhteen.Uni painaa silmänurkkia.Klo 15 Utglippanin loisto.Ruotsin rantoja koluten,aurinko paistaa,tuulta 5m/s Etelästä ja nopeutta 5-7kn.Virsikirja Maini(kahveli rikattu isopurje) ja Golly B yhdistelmä.Gotlannin Eteläkärki n.21.30.Kaunis tyyni auringon lasku maamajakka silhuettina.”Stella Polaris”ajoi ohi(Italiasta).Yöllä polttoaine ja vesi kirjauksia.


Perjantai 12.07. .Aamuvahti 4-8.Hiljainen kaunis aamu.Onneksi välillä tuulee.4m/s ja venevauhti 5-6kn.Tein apukoneen käyttötaulun,jotta virtaa piisaa.Keittiö toimii ja löpön kulutus on kohtuullista.Laivaliikenne on vilkasta Itämeren ”moottoritiellä”.Purjeita trimmataan,kuin ratakisoissa.Klo 12,Gotlannin Eteläkärki paapuurissa(vasemmalla).Sumua klo 6 alkaen ja jatkuu yhä.Olemme Hoburin-ukon vesialueella,-maa haisee…… .Kastetapahtuma videoitiin(mm.Paape) ja oli hauska juttu yli päätään.Puolilta öin kirjasin kulutuslukemat.
Lauantai 13.07. .Yöllä heikkoa tuulta 3m/s ja nopeus virsikirjalla 3,5kn.Sumuinen ja pilvinen yö.Paapuurissa Gotlannin keskiosa(Östergarn) loistoineen.Kotia kohti mennään ja kotiväki käy mielessä.Harmi,ettei voi soitella useammin.Aamupäivävuoro,tuuli piristynyt,petsasin lipputangon.Yöllä pumppasin kumiveneen keulasäiliötä.Kolmimasto”Sedovin kanssa kisataan.Vesitankki käännetty Paapurille.Vesisaldo 2600 l .Saarenmaa Styyrpuurissa klo15.30(keskiosa).10kn slööriä mennään,kohtalaista kyytiä.Pilvinen taivas,ei kovin kylmä.Vahdissa tänään 00-04,08-12,16-18,20-24.Väliaikoina unta kaaliin,ja hyvin menee.Purjeita trimmataan ja aluksella on kaikenlaisia huolto hommia.Kanssakilpailijoita ei näy kuin tutkassa.Tekisi mieli soittaa himaan ja kysäistä,onko kaikki hyvin,-vaan olemme kuuluvuuden ulkopuolella.May be tomorrow.Ristna vierellä klo 21.00 .Loppuyön huiput 14,2kn!!


Sunnuntai 14.07. 04-08 korjasin wc:tä.Purin koko pumpun.Sisältö oli kuin vihreää asfalttia.Vaan eipä vetänyt.Väsyneenä vapaavahti unille.Heräsin klo 11,-kohta Suursaari ja Maali(11.30-12).Loppu matka taittui 4h/50nm,eli ”Helenan”keliä.Illasta-aamupäivään,Ristna-Lutovin poiju-Tallinnan matala-Tallinnan tv-toni näkyy-Suursaari.Neljä vuorokautta Rostok Suursaari(tarkasti 3vrk 17h). 11.54 maalilinjalla.Purjeet alas ja koneella kohti Haapasaaren Merivartioston tukikohtaa/Tullia.Siellä peseytyminen,tutustuminen ja sitten suunta huolto satamaan Kotkaan.Reipas tuuli kesti Maaliin saakka,keskinopeutimme oli 6.2kn.Suomen puolelle kurvattuamme antoi sade tervehdyksen,terveisiä Pohjolasta!Haapasaari,pienehkö yhdyskunta.Käytiin kaupassa ostamassa namia ja pari kaljaa.Pieni idyllinen kirkko,mallia maalattu,-laitoin puumerkkini vieraskirjaan.Vahinko,että on kylmää,paikkaa pukisi kesäinen lämpö.Pieni yhteisö,vaikea kuvitella,kuinka täällä eletään.
Maanantai 15.07. .E-R kotiin(puoliso,joka on töissä Ruotsinlaivalla).Kulutus merkintöjä.Aurinkoinen aamu Haapasaaren rannassa.Edelleen  kylmä tuuli 10m/s.Eilisiltana maistui Rajavartioston sauna ja sen jälkeen oliRace After Ski Bileet.Uni maistui.Vaan on uusi aamu uudet kujeet,kohti Kotkaa.Yhdeksältä alukseen otetaan savustettua Lohta.Vettä BB-tankkiin ja sitten lähdetään.Uusi /huollettu inventteri saadaan alukseen Kotkalais voimin.Laitoin vihkooni ohjeita toiminnoille.


Tiistai 16.07. .Kulutus lukemat,PÖ-käännetty 2-tankille(saldo 1313 l).Tehtiin Kotkan saaristossa purjehdus,jossa harjoiteltiin purjehdusta ja merenkulkua.(Tätä muistiin panoa ihmettelin,mutta näin olin kirjoittanut).Klo17.00 lähtö Kotkasta Pietariin.Matkaa n.110nm.Eilen tuli hyvä mieli,kun sain MV-pumpun kuntoon,pyykit pestyä,ja sain soitettua kotiin toisenkin kerran.Päällisin puolin asiat ok.Vettä tankit täynnä,akut ok.Lähtö Pietariin hiukan myöhästyy(17.45),mutta ilma aurinkoinen,kevyttä tuulta 5-6m/s,merellä pitäisi olla parempaa.Mieleen muistui Haapasaaren miesten laittama savustettu Lohi 7kg/250mk.Iltapalana oli jäätelöä,-välillä makeaa elämää.


Keskiviikko 17.07. .Yöllä kulutuksen kirjaamista. Mainsail piti laskea alas 00.30, vauhti liian kova ja olisimme tulleet liian aikaisin rännin suulle(Pietariin). Tuuli 6,5m/s ja nopeus 5,6kn. Aluksella melkein kaikki pelaa. Pumpattu mustaa vettä 00.30. Seiskari vierellä 02.00 Suomen aikaa, Styyrpuurissa(oikealla). Pimeää. Edetään 5-6kn vauhdilla. Siirretään kelloa tunti eteenpäin, Venäjän aikaa. Rännin (odotuspaikka satamaan menijöille) suulle saavuttiin 08.30 odottamaan Pilottia, tai Pilotti saattuetta. Aamuyö oli sateinen, mutta nyt tuntia myöhemmin taivaanranta näyttäisi rakoilevan, toivotaan parasta. Paikassa, jossa olemme, makaa kymmenittäin aluksia odottaen satamaan pääsyä. Kaupungista ei näy rakennuksia, mutta kylläkin savupiippuja ja nostokurkia. Edustalla on kirkkoa muistuttava rakennus, hyvä merimerkki oikeastaan paikannukseen. Luotsivene tuli, tuli kiire, heti lähtö. Ankkuripeli oli mykkä ja se jouduttiin nostamaan käsivinssillä. Lähtemään päästiin n.klo 11.Matka Neva-jokea kaijapaikalle n.30nm. Ensin tuli Kronstad. Surkeassa kunnossa olevia rakennuksia, sotilastukikohta ja laivoja. Sitten Pietarin ”lahti”. Pietari on iso kaupunki, pitkästi kanavia, paljon laivoja(osa ruosteisia pelti romuja). Aika paljon ränsistynyttä ja rempallaan olevaa kaupunki maisemaa. Kiinnityimme joen varteen kaijaan klo 16.Vieressä Ranskalainen ”Belle te Jous ”tai sinnepäin. Ilma sateinen, kuuroja. No, täällä ollaan. Ilta kului rahanvaihto-matkan merkeissä. Olin kipparin kanssa Pietäriläisessä Bistrossa, jossa tavattiin muita Tall Ship:iläisiä. Tuntui kuin porukka olisi kasvanut yhteen kisan myötä. Ja uni maistui.


Torstai 18.07. . Kulutusten kirjausta. Aamu aukeni pilvisenä, mutta ei satanut. Iltapäivällä kiertoajelu,2,5h.Tosi hieno pikakatsaus paikoista, jonne kannattaisi tulla toisten ja paremmalla ajalla. Ilma on tosi viileä, kesäksi.


Perjantai 19.07. .Kulutusten kirjausta. Puolilta päivin kävin Meksikkolaisella fregatilla kokkareilla. Tequilaa oli tarjolla eri muodoissa ja runsaasti purtavaa. Harmi, että oli niin kylmää..Myöhemmin marssittiin isona kulkueena palkintojako seremonioihin. Paraatissa oli  joukolla: Suomen lippu, torvia, vesiruisku ja tietenkin oma laulu tai huuto. Päivän huoltohommat suurin piirtein tehty, illalla päätös illallinen aluksella. Lopuksi laitoin kamat kassiin, lähtövalmiiksi huomista varten.


Lauantai 20.07. .Viimeinen konepäiväkirjan täyttö, kaikki ok. Ja kuin piste i:n päälle oli vielä kumivene ajelu pitkin kanavia. Varusteina käsi-vhf, suuntima kompassi, turisti kartta. Ja mitä puuttui, villa pipo,v anttuut ja ehkä tilkka kuumaa rommia, ilma tuntui edelleen kylmältä. No, onpa nähty erilaista maisemia ja elämisen muotoja. Ruoka klo 14 ja asemalle klo 15. Noniin, ollaan junassa St.Pietarin Suomi-asemalla. Täällä olisi ollut monta myymälää matkamuistojen ostoa varten, mutta valuutat on vaihdettu pois, joten parempi unohtaa koko juttu. Pietari-Viipuri. Osa kiillotettua julkisivua, sitten enimmäkseen maalaamattomia pikku mökkejä puutarhoineen. Eikä maaseudulla näkynyt Mersuja eikä Bemareita. Päin vastoin, mieleen jäi ajatus, että aikaa oli siirretty muutama vuosikymmen taaksepäin. Muistan kuitenkin ne iloiset tervehdykset Pietarissa, joista voinee tulkita, että on ihmisiä, joiden mielestä läntiset tuulahdukset tuovat ”valoa” elämään. Olkoot naapuri kansa omissa oloissaan sopeutuen omaan arkipäiväänsä. Junan ikkunasta katselen kaunista heikko tuulista Lauantai iltaa ja ajattelin tuttuja kavereita lillumassa Päijännepurjehdus-kilpailussa. Klo 22 ollaan Tampereella, aurinko on laskemassa, kohta ollaan kotona.


Loppuyhteenveto: Matka taittui, kun alla oli hyvä alus ja matkaa taitetaan yötä päivää. Kolleeka kansimies hävisi välillä liiaksi seurustelu upseerin hommiin ja konemestarin homma oli liikaa huolehtimista kaikesta, pitäisi pyrkiä olemaan vain kansimies. Tall Ship Race on hankala kisa/homma, ajatellen, että mukana on maksavia asiakkaita ja että minäkin olen lomalla. Lopuksi kiitos kyydistä, sir! Kipparit Risto ja Kaj .
Ajatuksia kirjoitelmastani 20.11.2010. Vaikka tekstistä aika ajoin nousee ahdinko ja tekemisien paljous, niin selvyyden vuoksi sanottakoon, oli se hieno reissu mukavien henkilöiden kera. Missä lienet  nykyään, silloin Jyväskylästä tullut Ilona, jonka kuvia nyt voidaan katsella? Kiitos niistä, vielä kerran. Purjehdus tuttuani, Niekan Ilkkaa, opastin ”Helenan” Mainsailsin skuutin löysäämisessä ja niillä ohjeilla Ilkka poltti kämmeniään. Paras försti Kari, Karilla oli kova meno päällä, mutta muistan hänet myös tarinoista, hänen ollessaan Pertti Dunkerin matkassa jossain Afrikan etelä rannikolta. Ollessani Hoburin –ukkona, madalsin ääneni karjuessani komentoja kaste tilaisuudessa, kurkku oli kipeä vielä Travemyndessä.


Paluumatkan kisa, oli kisa jossa alukset kulkivat ”omia” reittejään, eikä ollut sellaista kamppailun makua, jos olisimme olleet rintarinnan. Tiukkaa oli, kelloa vastaan trimmatessa. Tuttu silhuetti, Paape nojaa käsi varrellaan naviskan takaseinään ja katse on tiukasti eteenpäin. Itse rauhallisuus. Tuli kipeäksi Pietarin kylmissä ilmoissa, eikä sitä ensin edes huomattu. Jere Lehtonen houkutteli Pietarissa kaupungille syömään, minä kieltäydyin, en sanonut, että rahat on vähissä. On harmittanut kokematta jäänyt kokemus. Pietari, entinen Leningrad (nimikyltti oli silloin kaupungin laidalla), suuri kaupunki, paljon vanhaa Neuvosto meininkiä. Ennen tullin tuloa, aluksen vierelle asettui tuhti naissotilas konepistoolineen, estäen nuorison maihin meno pyrkimykset. Vaikka paljon säädöksiä oli purettu Tall Ship-tapahtuman vuoksi, mutta eron kyllä huomasi. Mutta hieno matka, harvoin pääsee purjealuksella keskelle kaupunkia nimeltään Pietari. Muistelen soittojani kotiin. Niko-poika oli silloin 8v. ja silloiset matkapuhelimet ja yhteydet, olivat eri luokkaa kuin tänäpäivänä.
Ja tämän takia en ollut Päijännepurjehduksessa 1996, sain olla Tall Ship Racessa ”Helenalla”.