Suomen Purjelaivasäätiö ja kansimies/konemies Pentti Paatola OSA 3

Purjelaivasäätiön kansimies Pentti Paatola,1997

Kesä 1997
Peruspurjehdus 334, oppilaina pääasiassa kuuroja nuoria, matkamme suuntautuu Helsinki-Tallinna-Hanko-Bengtskär-Kökar-Marianhamina-Tukholma. 25.07-01.08.
Kipparina Pauli Inkiläinen, perämies Jones Vaalama, kansimiehinä Mats Vuorenjuuri ja allekirjoittanut. Kuurojen tulkit:Lea Tuomaala ja Tytti Koiranen. Gasteina Nina Arola ja Essi Nieminen.
Oppilaat: Elina Airio, Jere Anttila, Bianca Buring, Leena Hakala, Samuli Hedman, Aino Honkapohja, Päivi Huuki, Tiina Kitunen, Marjaana  Kivi, Noora Koskenohi, Hanna Marttila, Patrik Peltola, Mikko Puukko, Ilona ja Kristian Ruohomäki, Marjo Salomaa, Saara Uusiheimala, Jenni Virtanen, Laura Voipio.


25.07 Perjantai. H:ki Eteläsatama. Tulin alukselle klo 11. Kaunis sää, leuto Kaakkoistuuli kevyesti henki. Alus oli synkän oloinen, muisti ehkä oli kullannut todellisuutta. Maasähkö ja vesi ”out”. No vettä saatiin kumpikin tankki täyteen(2500+2500 l ). Risto Reipas(Paape) poikkesi aluksella ja laittoi puuttuvan komponentin paikoilleen ja maasähkö pelaa nyt. Mm. keittiön pakastimet kuluttavat virtaa ja aina kun on tilaisuus, vedetään sähkökaapelit maihin ja säästetään aluksen generaattoria. Kaikki on taas kunnossa, luulisin ja matkan tekkoon.
Eka pysähdys Suomenlinnassa 16:30, jossa passien leimaus. Suomenlinnassa  myös alkukoulutus aluksella elämiseen. Tehtiin vahtilistat ja valittiin vahtien vanhimmat. Porukka jaettaan neljään ryhmään/vahtiin. Harmaja sivuutettiin klo 17:40 ja purjeet ylös. Vahtivuoroni 18-20. Ruokailu. 20-24 vapaavahti, otin parin tunnin torkut. Alus alkaa tuntua tutulta. Klo 22 auringon laskiessa mennään 6kn hankavastaisessa tuulessa kohti Tallinnaa. Yöllä kirjaan kulutus lukemat konepäiväkirjaan.


26.07  kello 00:40 Piritan satamassa. Tyyni puolipilvinen kuutamo. Herätys 07:40 ja aamupala. Invertteri piippaa ja välkyttää punaista, pakastin pois virroista. Syynä, ettei maista tullut 230-virtaa. Generaattori töihin. Piritassa otetaan dieseliä 1270 l. Tallinnassa käytiin Vanhassa kaupungissa, katseltiin katu elämää, otettiin oluet ja käytiin Merimuseossa(venäläistyylinen mummovahti joka kerroksessa). Piritan satamassa saunassa ja syömässä. Kevyt otos ko. kaupungista ja Piritasta, jossa oli Moskovan Olymppialaisten purjehduksen suoritus paikat.


27.07. Klo 07:00 herätys. Aamupala ja menoksi sateiselle merelle. Hankavastaista köröttelyä ”lakanoilla” kohti Hankoa. Toteutui ns. suora reitti. Vahtia ja välillä ruokailua ja torkkuja. Nopeus 4-9kn. Suomen puolella sää muuttui aurinkoiseksi 3-5 m/s tuuleksi. Hangossa klo 20:00, Länsisatama. Tulli tiukkana kysyen, missä viinat on! Yritimme kertoa, että tämä on  nuorisopurjehdus! (Siihen aikaan oli kai outoa, jos joku tuli Tallinnasta ilman viinaksia). Soitto kotiin,s iellä kaikki hyvin. Aamulla otetaan vettä ja sitten suunta kohti Bengtskäriä. Välillä vähän vapaata.


28.07. klo 7-9 otettiin vettä SB-tankki täyteen(BB-tankki täynnä), koneisiin öljyjen tarkistus/lisäys. Aurinkoinen tuulinen aamu lupaa reipasta purjehdusta. Lähtö 09:30. Tuuli 7m/s ja taivas puolipilvinen, hieno ilma. Ankkurointi Bengtskärin edustalle ja kummarilla majakalle. Laitoin postikortin Nikolle kotiin. Kuoppainen matka Utön. Kalojakin tuli ruokittua, mutta neljän tunnin unet auttoivat ja pääsin jälleen omaksi itsekseni. Jotenkin raskas päivä. Puolilta öin nukkumaa salamoiden valaistessa horisonttia.


29.07. Tiista aamu. Utö. Herätyksen jälkeen aamupala ja sitten uimahallille suihkuun. Tämän jälkeen käynti kaupassa ja sen jälkeen Majakkakirkkoon. Korttien kirjoitusta, kortit postilaatikkoon. Lohiruokailun jälkeen lähdetään, jonnekin merelle. Klo 12:30 lähtö kohti Kökaria, jonne saavuttiin klo 16. Tuuli oli 10m/s, Lännestä, hankavastainen, ei aallokkoa, vauhti 10-11kn. Rantauduttiin lauttalaituriin. Sateinen(tihku) ja tuulinen ilma. Illalla vuokrasin polkupyörän, jolla kävin kylällä. Kulutus lukemat kirjaan ja unta kaaliin.


30.07 Keskiviikko. Lähtö Kökarista klo 8. Hiekkalötja ajoi meidät liikkeelle. Ohitse meni sinikylkinen pursi mukanaan purjehtija suuruus Pertti Duncker. Kysyi, onko Lehtosen Kari aluksella. Kari(kin) oli ollut Peran matkassa ”Merivuokolla”. Lupasin viedä terveisiä. Puolilta päivin  sää oli selkenemässä, tuulta 5m/s. Ajamme ns. sisäreittiä. Matkalla Degerby ym. .(Olen laittanut  paikannimiä ylös, koska ovat uusia paikkoja minulle)Harmaavesi pumpun rele reistailee, ilmoittaa, että siellä on tukos. Tukos laukesi käsin pumppauksella ja tauolla. Heino homma! Klo 13 aurinkolasit naamalle. Marianhamina ja Åss:n laituriin. Illalla Åsskin saunaan. Ruokailu aluksella. Palaveri perämessissä viinin kera, aiheena kastajaiset, Ahtin henkilökunta jne. .Puuperät olivat tulossa 2kk:n  purjehdus reissulta Norjasta. Oli kiva tavata ja vaihtaa kuulumisia. Reijo on ollut Jyväskylän Veneseuran kommodorina ja on kilpailtu vastakkain niin köliveneellä kuin purjelaudoilla.


31.07 Torstai. Vesi täydennys. Lähtö klo 9:30. Käytin yöllä genua(generaattori), joten otin aamupäivällä parin tunnin tirsat. Noin klo 14 Ahti vieraili aluksella ja antoi kasteen ”multa varpaille”. Matkaa taitettiin 9-11kn vauhdilla, joten jouduimme seremonioiden vuoksi ottamaan ylimääräisen vendan (Ahvenan merellä) jotta kaikki saatiin hoidetuiksi/kastetuiksi. Paljon veneitä ja laivoja liikkeellä. Tukholmaan saavuimme siten, että Vaxholmenin suntissa erkanimme ruotsinlaivojen reitiltä ja teimme ”miljööchartterin ” katsellen asutusta ja maisemia, Tukholman lähiöitä. Upeaa ja vaurasta. Purjeet  alas klo 20:50, melkein keskustassa. Perillä klo 21:30 Kuninkaanlinnan edustalla. Alukseen on hiipinyt Tukholma-kuume. Kiinnityksen jälkeen nautittiin oppilaiden itse valmistamat täytekakku kahvit, päätöspuheineen ja Snupu-infoineen, suoritettiin matkan virallinen päätös. Huomenna Perjantaina on päivä siivoukselle ja käynti Wasa-museossa. Reissuun mahtuu aina yes-tyyppejä, joita haluaisi tavata uudestaan, mutta on sitten myös Ö-tyyppejä jne. Vuorokauden vaihtuessa kirjasin kulutus lukemat ja sitten unten maille.


01.08. Perjantai. Herätys 07:00. Kippari Pauli Inkiläinen lähti kotiin. Paulia tuli ikävä, kippari, jonka johdolla lähtisin minne vain. Maasähkö tuli  klo 7:50. Sähkö ongelmia, soitto Stokis/satama konttoriin. 400 Kruunua/perusmaksu. Sovittu La klo 14:00 sähköt off. Puolilta päivin käynti Wasa-museossa. Meno lautalla, tulo kävellen, kaupunkia katsellen. Wasa-museo oli tosi upea nähtävyys, kerta kaikkiaan. Oppilas-porukka on lähdössä laivalle ja kotiin Suomeen. Löytyi kiitosta myös allekirjoittaneelle, joten jotkut asiat myös onnistuivat. Illalla k-päiväkirjan täyttö, akkujen tark. ja suor. vesi täyttö, pk- ja ak –öljytikut ok. Soitin kotiin ja ilokseni tavoitin ER:n ja Nikon, Korkeasaaren reissu oli mennyt hyvin. Kävin vanhassa-kaupungissa ilta oluilla. Perämies Joneksen kanssa kahden aluksella, ”hiljaista kuin hautausmaalla”. Ei ollut 24-suuta kertomassa jotain. On siinä eroa!


02.08. Lauantai. Alukseen tuli kippari Ilkka Leppälä, kansimies Toni Kalsson ja gasti Mikko Rajala. Otettiin vettä 2600 l, huoltohommia, ”pojat” kävi kaupassa. Pistin kortteja postiin. Kiertelin kaupunkia, kävin Skepsholmenilla katsomassa purkkareita, tapasin juuri saapuneet Ahvenanmaalaiset  Storabååteninsa kannella ”haminoita” nauttimassa.

______________________________________________________________________________

PALUUMATKALLA  03.08.1997. Reitti Tukholma-Marianhamina-Kökar-Högsåra-Bengtskär-Hanko-Helsinki. Kipparina Ilkka Leppälä, perämies Jonne(Jones)Vaalama, kansimiehet  Toni Kalsson ja allek. .Tästä purjehduksesta ei ollut oppilas listaa, mutta tarinassa vilahtelee joitain nimiä. Siis matkaa!


03.08. Sunnuntai. Kaunis heikko tuulinen aamu. Tukholma kylpee auringon paisteessa. Porukkaa/oppilaita lappaa alukselle. Toni ja Mikko on hoitanut vesi täydennyksen. Matka Marikseen voi alkaa. Uusi jengi on aluksella, suomalaisia ja pari kolme svenskiä. Täytyy yrittää kieli taiteilla. Lähtö  13:20. Lähtö myöhästyi, kun yksi kaveri oli lääkärissä paikkauttamassa kättään. Tuntuu ihan jees-porukalta, saas nähdä. Liikkeellä ollaan. Löysin Tonin neuvosta ”uusia akkuja”, konehuoneen verstas pöydän kansi ruuvataan irti ja alta ”löytyi” Yleiskuluttajat- ja Hätäakut, ns. hyllyn alta löytyi huoltovapaita akkuja nipullinen. No, kunnossa olivat. Tuuli heikkoa ja vastaista, ajamme koneella. Otin vapaavahti tirsat(1-2h). Tjärven majakka klo 20:30, jossa nostettiin purjeet. Tuuli 3m/s ja vauhti 3kn, suunta hanka vastainen. Päivän päätteeksi kulutus lukemat kirjaan yöllä Marianhaminassa (n.02:30 ÅSS:n kaijassa). Tulimme melkein koko matkan koneella. Välillä yritettiin purjehtia, nopeus 0,7kn, jolloin tytöt keksi ehdottaa uimista(keskellä Ahvenanmerta). Vesi oli lämmintä ja mukavaa. Myöhemmin näimme paljon levää. ÅSS:llä, yöllä saapumisen jälkeen, kävimme entisen oppilaan Swanissa ”yömyssyillä”. Näköjään matkat ”Helenalla” jäävät mieleen hyvinä muistoina ja sitten unille.


04.08.Maanantai Marianhamina. Klo 8 herätys, aamupala ja saunaan. Huoltohommia, haetaan prutkuun bensaa ja vesitäydennys. Käynti Merimuseossa. Kortti veljelle, Masalle. Satamassa ruuhkaa, kun ”kaikki” ruotsinlaivat ovat yhtä aikaa joko tulossa tai lähtemässä Mariksesta. Iltapäivä sade. Suunta kohti Kökaria, koneella. Degerby ohittui päiväunilla ja taas kohta syödään. Kyllä purjeillakin ajettiin komeasti 11.2kn vauhtia. Kolmannes matkasta purjeilla. Perillä Kökarissa olimme n.22. Tummia pilviä taivaanranta täynnä, saas nähdä millainen päivä on huomenna. Kävi myös mielessä, miten Nikon futismatsi meni? Toivottavasti hyvin.


05.08. Tiistai. Ollaan Kökarissa. Aamupäivällä palopumppu ja vessa remonttia. Palopumppu ei jostain syystä kytkeydy päälle. Ilmoitin asia Pekalle(Pekka Tuomisalo tj.)Kaunis aurinkoinen päivä, tuulta 10-7 m/s. Iltapäivällä porukalla opiskelua ja sen jälkeen lähtö Högsåran suuntaan. Lähtö 16.15, tuulta 8m/s, oppitunti aiheina koilaus ja reivaus. Matkaa n.50nm. Hyvä purjetuuli, 8-11kn vauhtia. Jurmo klo 19 oik.sivulla, Vänö 21-21.30, tuuli moinaa ja kääntyy vastaiseksi.”Rätit” alas klo 22, jatketaan koneella kohti Högsåraa. Ankkurissa klo 23.Lokin väkeä kävi aluksella. Sovittiin yhteisestä kastejuhlasta  huomis aamupäivällä. Kulutus lukemat(polttoaine ja vesi) ylös ja nukkumaan.


06.08.Keskiviikko Högsöra. Herätys 7:30, aamupala. Ahti saapui seurueineen alukselle ja(”Lokki” kylki kiinnityksessä)antoi kasteen maakravuille. Klo9:45 koneella siirtyminen Bengtskärin majakalle. Bengtskär 13:15, ankkurointi ja väki majakalle katsomaan maisemia ja nauttimaan maistuvat munkkikahvit.
*Muistiin panoissani on seuraavaa: Kaste /tapahtumien kulku. Porukat messiin piiloon, Ahti saapuu kumiveneellä ”yllättäen ”alukselle. Uimapukuiset maakravut komennetaan ylös kannelle. Merivesi harjausta, vaseliini merkkausta, Luotsi syöttää sillin ja sitten vaan laakonkia myöten mereen. Tikkaita myöten ylös. Ahdin loppupuhe ja se siitä, maan haju on poistettu ja alus voi jatkaa matkaa. Kaste poikkeaa hiukan, riippuen kuka kippari vuorollaan  on homman hoitamassa, mm.Hoburin ukko antaa kirjallisen todistuksen. Pääsääntöisesti on hauskaa…….muistettavaa.
Bengtskär 13-16. Tutustumista majakalle ja Laivaston  ohjusveneeseen(tuli paikalle sattumoisin ja ankkuroitui hetkeksi). Itse ajoin kummaria(kuljetin väkeä eestaas) ja kävin suihkussa. Lähtö Hankoon 16:30 Mainsailin ja genaakkerin vetämänä. Tuulta 5m/s ja nop. 8kn. Genaakkeri 300m2. Korkeapaine korventaa nahkaa. Soitin Pertulle(vanhin poikani) ja kotiin. Perttu tulee vastaan autolla  Helsinkiin  ja Nikon pelit menneet hienosti. Kotipuolessa kaikki hyvin. Hieno  purjehdus  Hankoon, Itä-Portin satamassa 19:30. Vessan tukos korjattu ja kone tark.tehty. Lähden kaljapurkin kanssa saunaan. Virkistyneenä  takaisin alukselle, kirjanpito ja nukkumaan.


07.08. Torstai. Herätys 7:30. Otetaan vettä 2600l. Heikkoa vastatuulta, näyttää kone ajelulta. Lähtö klo 11. Tuulta 1-3m/s Idästä. Yritetään vähän  purjehtia, mutta kone voimalla purjeet ylhäällä Ajax`sille, josta leikataan sisäväylälle Porkkalaan. Otin iltapäivä unet. Bärösundissa dingy(kumivene) vauhdissa veteen ja Mikot ostamaan Essolta jälkiruoka jäätelöä. 17:30 dingy kyytiin ja matka jatkuu. Päivälliseksi Ranskalaiset ja nakit ja jäätelöä. Kaunis ”ränni” katsella suomalaista mökki asutusta ja elämää.
*Oppitunti ja huoltotoimet:” Huominen alkaa illasta”, vesitanki(2) ja Pö-tankit(2)/merkintä kone päiväkirjaan, koneiden öljyt/mittatikut, Lämmitin-Pö ja vesi/liäys, öinen sähkön saanti/generaattori/käyttöaikataulu ja käyttö, pilssin tyhjennys, harmaa vesi, musta vesi, moottorin suodattimet, moottorin öljynvaihto, vessat/korj. toimenpiteet ja varaosien tilaus, se mitä pitäisi tehdä/olisi maalausta ja lakkausta kaiken aikaa, sinkki anodit ja potkurin syöpyminen, myrkkymaalaus, takilan tarkistus ja huolto/mm.ratsastajat ja hakaset.  Perkins generaattori 22kw, mastot 30,3 ja 25,8 m, purjeet 530+250+340m2, bruttovetoisuus 79BRT.  Tein ns.työ ja puutelistan Toomas Kasemetsille(joka tulee jatkamaan tätä työtä).Huomenna on lyhyt ja kiireinen päivä.
Illalla ankkurointi Suomenlinnan läheisyyteen. ”Viimeinen ilta”, mm.upeaa laulua, Ruotsalaiskuoro: Jon, Kristian, Gunnar ja Diana. Iltapalaa ja nautittiin yhdessä olosta pimenevässä illassa.


08.08. Perjantai .Herätys 5:30, aamupala ja sitten kipinkapin konehuoneeseen. Yövahti oli unohtanut ladata akkuja, akkuvesien lisäys. Hiki valui kuin saunassa. Kaikki mitä osaa on tehty ja voin kevein mielin häippästä himaan. Siirtyminen Eteläsatamaan, heitetään hyvästit matkaseuralle ja alukselle: Hyvää matkaa………. Viimeinen merkintä muistivihkossa: Satamassa veden otto, kertonee mikä oli homman nimi.
*Kun katselen/aistin muistiinpanojani silloin 1997, nyt 2011 Tammikuu. Kirjoituksesta löytynee asia virheitä ja kummallisuuksia, mutta näin minä koin matkat silloin kansi/konemiehenä Jyväskylästä.         PP