Suomen Purjelaivasäätiö ja kansimies/konemies Pentti Paatola

Suomen Purjelaivasäätiö ja kansimies/konemies Pentti Paatola

Talvella 1993/94  laitoin virallisesti hakemuksen päällystö hommiin säätiön toimitusjohtajalle Pekka Tuomisalolle ja läpi meni.
1994 s/y”Tavi ”Nauticat 43. Nuorisopurjehdus 193. Helsinki-M.hamina-Uusikaupunki-Helsinki.
1995 t/s ”Helena” kuunari. Peruspurjehdus 236. Kemi-Härnösand-Maakalla-Marianhamina-Parainen. Jatkuen peruspurjehdus 240. Parainen-Marianhamina-Uusikaupunki.
1996 t/s”Helena” kuunari. Peruspurjehdus 271.Hanko-Visby-Travemynde,jatkuen  Tapahtumapurjehdus 275 Tall Ships Race. Travemynde-Rostok –(Haapasaari-Kotka)Pietari.
1997 t/s”Helena”kuunari.Peruspurjehdus 334.Helsinki-Tallinna-Hanko-Bengtskär-Kökar-Tukholma,jatkuen Peruspurjehdus  335. Tukholma-Marianhamina-Bengskär-Hanko-Helsinki.
2000 s/t ”Helena" kuunari. Tapahtumapurjehdus. Tall Ships Race. Helsinki-Rostok- Gdansk-Helsinki. Charteria Helsingin edustalla.

 

1994 S/Y ”TAVI”, kipparina Reijo Liljander ja perämiehenä Pentti Paatola.
Miehistönä/oppilaina: Mari Kalema, Miika Pietilä, Juha Vikkula, Kimmo Koivula, Hanne Martikainen ja Teemu Paukku.
Helsinki. Purjehdus alkoi 8.30,irrottauduttiin Merivartioston laiturista, haettiin polttoainetta 200l ja vettä…….l .Sitten siirryttiin Hietalahden tullilaituriin odottamaan ruokaa(täydennystä) ja miehistöä. Molemmat saapuivat klo 15 aikoihin. Muonat alukseen ja alkupalaveri. Köydet irti klo 16 tasan. Samassa paikassa olivat myös Säätiön muut alukset ”Lokki” ja ”Helena”, joihin oli myös onni tutustua. ”Lokki” otti kurssin kohti Utö`tä ja ”Tavi” Algsjö`tä, eli Inkooseen.”Pelin henki” on, että kaikki tekee kaikkea, eli vaikka en sitä mainitse, niin vapaavahti valmistaa ruuan ja myös siivoaa, -työyhteisö.
6.6 Maanantai. Klo 16-24,josta  purjehdittiin pari tuntia. Matkaa 30 nm. Perillä iltapala ja nukkumaan. Pursiseuran tukikohta.
7.6.Tiistai. Herätys klo 8.00,kaurapuuroa poskeen. Aamu ei valjennut, aamupäivä alkoi sumulla ja koneella..Reitti Angsjöö-Gullkrona Paraisilla. Matkaa 68 nm. Iltapaivällä aurinkoa ja purjehdusta.
8.6.Keskiviikko. Herätys, aamupala ja matkaan kohti Marianhaminaa. Isompi osa matkaa koneella loput purjehtien. Matka 45 nm. Åss:n marinassa täydennettiin vettä ja muonaa. Käytiin kaupungilla, ”Pommernilla” ja lopuksi yhteislaulua.
9.6.Torstai.Aamulla tihkua, iltapäivä ja ilta sadetta. Vene tihkuu myös sisältä. Korjattiin vesipumppua. Marianhamina-Bänö (Degerby)30nm koneella. Yötä ankkurissa, yövahdit 24-07.
10.6.Perjantai. Sää selkeni. Aurinko alkoi paistaa. Kurssi kohti Uuttakaupunkia 65mn. Lokikirja kertoo: kävin aamu-uinnilla ja myös, shortsit jalassa 1,5h.Kesäkuuta viilentää vielä kylmä meri. Hyvä purjehduspäivä, tuuli sivulta/myötäinen. Paljon spinnu ajoa. Ukissa Merefesti.
11.6.Lauantai. Herätys ja aamupala rauhassa. Köydet irti klo 11 ja kohti Nauvoa. matkaa 65nm. Aurinkoa ja heikkoa tuulta. Illalla herkuteltiin, Reijon letuilla.
12.6.Sunnuntai. Kohti Hankoa, 50nm.Kylmää tuulta. Paraisten aukko, Airisto, kaunista. Hangossa klo 20. Iltaohjelmana katsottiin formuloita Kanadasta ja oppilaat/miehistö valmisti pullat.
13.6.Maanantai. Aamutoimien jälkeen matka kohti Norra Sådö`tä, 35nm. Paikka oli KLV:n tukikohta Inkoossa. Aurinkoinen päivä, josta iso-osa mukavaa purjehdusta. Illan kruunasi sauna ja uinti.
14.6.Tiistai. Aamu jutut. Norra Sådö-Espoo. Matkaa 22nm. Hyvä purjehdussää. Yöpaikka ESF:n maja. Illalla merimiestaito kilpailut vahdeittain: Kartta, solmut, heittoliina, soutu ja ”mies yli laidan”. Iltakarkelon jälkeen aluksen siivous, kannen pesu ja todistuksien/kyselykaavakkeiden jako.
15.6.Keskiviikko. Aamujutut kuten aina. Espoo-Hietalahti,10nm. Vesi tihkua ja tuulta. Hietalahdessa klo 9.00.Miehistön jäähyväiset, halauksia ja osoitteiden vaihtoa. Alus siirrettiin Katajanokalle kipparin kanssa.
Yhteenveto matkasta.
-Tavoite oppilaille: Marianhamina-Uusikaupunki ovat aavan meren rannalla.Ahvenanmaan linnut ja luodot.Turun saaristo,pienet korkeat ja kallioiset saaret.Rannikkoreitti/ulkomeri,eron ymmärtäminen(enemmistö purjehtii saaristossa).Radioliikenne VHF-kanavilla.Seurattiin tiedotuksia merenkulkijoille.
-Matkaa tuli 450 nm+30nm lisää luovimisesta. Uusi tuttavuus purjehtia Nauticat 43, ihan ok, ainakin tälläisille reissuille.
Suurkiitos Reijolle, itseni ja oppilaiden puolesta! Hän suunnitteli ja loi puitteet matkalle. Yleensä kuvittelee osaavansa jotain, mutta kuten tälläkin kertaa, voi jälkeenpäin huomata, mitä ei vielä osaa tai hallitse. Eka reissu on aina eka, oppimista. Kaikenkaikkiaan muistelen(2010),että murrosikäiset asiakkaamme poistuivat matkalta hyvillä mielin. Minä itse opin, että sääntö: yksi olut/ilta on hyvä ja siitä jää henkiin(hyvillä mielin).


 

1995 T/S Helena. Kemi-Härnösand-Parainen! Peruspurjehdus nro 236.
Kipparina /Päällikkö Olli Koskinen, Perämies Jonne Vaalama. Kansimiehet Matts Vuorenjuuri ja Pentti Paatola. Gastit Maria Turkki ja Essi Nieminen.
Miehistö.1-Vahti: Kirsi Aarikka, Mariann Nymark, Risto Bertoft, Noora Koskenohi, Jarno Lahti-Olsen.
                   2-Vahti :Tarja Alahuhta, Christian Lundquist, Jussi Saari, Niina Sirviö, Noora Heikinjuntti.
                   3-Vahti :Pekka Pietilä, Johanna Leinonen, Susanna Kahari, Tuomo Tukkimäki.
                   4-Vahti :Tanja Rantio, Elise Saarela, Veikko Kemppi, Otto Nieminen, Monica Westerlund.

Omia muistelmia:
01.07. Lauantai. Purjehdusreissulta paluu Mämminiemestä. Mukana Eija-Riitta, Niko, Antti, PP ja madot. Oltiin Albin Expressillä liikkeellä mm.onkimassa perheporukalla. Paluu Juurikan kotisatamaan klo 17.
Lähtö Jyväskylästä 22.30 säätiön henkilöautolla kohti Kemiä. Olli Koskinen auton ratissa, mukana kyydissä myös Essi ja Matts. Ajomatka kesti 7:n tuntia kuulakkaassa kesäyössä, nopeasti.

02.07.Sunnuntai. Tulo Kemiin 6.30, jossa unta kaaliin. Herätys klo 10. Vahdin vaihto kansimies konevastaavan kanssa. Viisi tuntia töitä huoltaa jäykkä peräsinkoneisto. Päivällinen Kemin Pursiseuralla. Helposti ei matka suuntaudu Kemiin, tarvitaan hyvä syy, niin kuin pesti ”Helenaan”. Pakollisina alku rutiineina: Kuva Pentti Kemin ”pookin” äärellä, ja uiminen ennen lähtöä meressä.


03.07. Maanantai. Lähtö Kemistä 16.00. Ajoksesta vettä ja sen jälkeen matka alkoi kohti Maakallaa. Vahdit on jaettu, käyty läpi turvallisuuteen liittyvät ”säännöt”. Rutiini alkaa pyöriä, purjeet on saatu ylös, joku aloittaa ensimmäisen ruori vuoronsa, tästä se alkaa ……..
04.07. Tiistai. Yön jälkeen koittaa päivä. Maakalla, 10.45 ankkurointi saaren edustalle. ”Dingi” veteen ja porukka maihin tutustumaan. Saarella tavattiin Jyväskylästä Auvo Saari puolisoineen(näin pieni on maailma) joka esitteli mm.kirkkorakennuksen. Kovalla tuulella aallot voivat lyödä  kirkon eteiseen saakka…….. .Isehallinto alue, kalastajien kylä. Saatiin ostettua kalaa ”Helenan” ruokailuun. Paikka, johon tekisi mieli palata uudestaan. Klo 15.30 matkamme jatkui ulkomaille, Härnösandiin. Yöllä hernerokka sumua.
05.07. Keskiviikko. VHF varoittaa myrskystä, joka sitten tuli ja ravisteli alusta 18m/s voimalla. Tuuli tuli ja meni. Härnösandiin saavuttiin iltapäivällä. Alus kaijaan. Illalla kaupungille syömään.
06.07. Torstai. 9.20 lähtö Härnösandista kohti Marianhaminaa. Matkaa noin 150nm. Yöllä sumua, puolikuuta ja sumua. Tuulta 0-8 m/s.
07.07. Perjantai. Eteenpäin on tultu keula halkoen vanhoja maininkeja. Vapavahti tulee käytettyä nukkumiseen. Yö-havaintoja tulee kirjattua, silloin kun on vahdissa. Klo 16 Marianhaminan satamassa ja aurinko paistaa. Vapaavahti kaupungille, vahti hakemaan ruoka täydennystä marketista, taisi olla kuusi kärryllistä jotain tarpeellista, oltiin hetken aikaa suurasiakkaita. Käynti ”Pommernissa” ja Merimuseossa.
08.07. Lauantai. Lähtö puolilta päivin kohti Kökaria. Matkaa noin 40nm ja aurinko paistaa. Alku löysää avotuulta ja loppupätkä tiukkaa luovia. Perillä Kökarissa klo 20. Ilta ohjelmassa saareen tutustumista pyöräillen. En meinannut osata oikeaan lahteen, jossa ”Helena” oli parkissa. Aina kun katsoi, näkyivät mastot, mutta poukamia oli paljon, kuten myös niihin johtavia hiekka teitä, huh huh! Sukeltaja tarkasti potkurin(Jibin skuuttiköysi),ok.
09.07. Sunnuntai. 10.30 lähtö Kökarista, suuntana Högsåra. Reitti sivuaa Jurmö`ä ja Borstöta. Kaunis päivä mukavassa tuulessa. Perille päästiin ja ankkuroitiin klo 17.00.Illalla ohjelmassa merimiestaito kilpailuja, laulua ja sketsejä.
10.07. Maanantai. Herätys klo 5.00. Loppu matka koneella Paraisille. 8.30 kiinnittyminen kaijaan. Matkaa kertyi 650nm. Vanha ryhmä astuu maihin ja uusi ryhmä tilalle iltapäivällä. Uudet oppilaat kuin lauma eksyneitä turisteja. Korjasin harmaavesi pumppua. Aluksella olisi kaivattu Super-Essiä alku rutiinien sisäänajossa…… . Mutta uusi purjehdus on eri juttu ja siitä sitten seuraavaksi.

Yhteenvetona todettakoon, että aluksen miehistön arki on tietysti erilainen kuin oppilas purjehtijoiden. Oppilaat ovat tulleet hakemaan elämyksiä ja mahdollisesti oppiakin, kun taas miehistö, myöskin elämyksiä, ovathan he vapaaehtoisia, mutta iso työ on huolehtia aluksen kunnosta ja turvallisuudesta. Osa tienaa praktiikka päiviä pitääkseen paperinsa voimassa. Mainitaan vielä, että säätiön purjehduksilla oppilaat tekevät ”kaiken” itse. Siihen sisältyy ruuanlaitto, siivous, purjehdus ym. .Työ- ja vapaa-ajanleiri samassa ”purkissa”. Ilmeisen hyvä yhdistelmä, kun se on näinkin kauan toiminut.

 

1995 T/s Helena peruspurjehdus 240.Parainen-Högsåra-Kasnäs-Bengtskär-Utö-Bomarsund-Marianhamina-Katanpään linnake—Uusikaupunki.
Kippari: Risto Villikari, försti Timo Joutsen ,kansimiehinä Jan Moberg ja allekirj., apukouluttajat/gastit Maru ja Markus.

10.07. Maanantai. Uudet oppilaat alukselle, köydet irti ja keula kohti Högsåraa, jossa yövyttiin. Tavarat ja henkilöt etsivät paikkojaan.
11.07. Tiistai. Högsåra-Kasnäs, jossa perillä klo 11.Kansallispuiston esittely, käymisen arvoinen paikka! 12.30 matkamme jatkui kohti Bengtskärin majakkaa. Ankkurointi  kl0 21-22, väki Dingillä maihin ja majakalle.
12.07. Keskiviikko. Bengtskär-Utö. Pysähdyttiin hetkeksi ”Estonian” uppoamis paikalle. Timo Joutsen lausui muistosanat ja mereen laskettiin tehtyjä kukkaseppeleitä. Purjehdus jatkui Utö`hön. Perillä 9.30.Utön kappelissa Petri Staff, linnakkeen päällikkö, kertoi siihen liittyvää historiaa. Esitelmässä sivuuttiin myös ”Estoniaa”. Onnettomuuden uhreja tuotiin mm.tänne. Korjattiin mm.Jibin ”ratsastajia”. Kolme kertaa suurempia messinki hakasia kuin omissa purjeveneissämme. Varuskunnan uimahallissa käynnin jälkeen kokka kohti Bomarsundia. Ankkurointi linnakkeen edustalle 22.30. Iltaohjelmana tutustuminen historialliseen  linnakkeeseen.
13.07. Torstai. 7.30 ankkuri ylös ja purjeilla kohti Marianhaminaa. Perillä klo 14.Silja Linen ”Scandinavia” käväisi myös länsi satamassa ja näin myös puolisoa(töissä aluksella) aluksen kannella. Miellyttävä tuulahdus koti asioita. Purjeiden korjaus jatkui myös täällä, ne vietiin jonnekin ommeltavaksi. Kippari on ihan jees, tarjosi talkoo kaljan, suora lainaus muistiinpanoistani. Muistikirja jatkaa: Illalla kaljaa  ja Jatzia Dixien tyyliin. Pikku hiljaa tunnen puolet aluksen salaisuuksista: Kaksi viikkoa lienee minimi aika omaksua tämmöisiä kokonaisuuksia, aina talven jälkeen. Mutta hyvä näinkin.
14.07. Perjantai. 8.30 köydet irti ja kohti Uuttakaupunkia, pysähdytään ensin edustalla olevaan Katanpään linnakesaareen. Kaijassa 17.00.Purjehdus on loppumaisillaan ja illalla on yhteinen juhla leikkeineen ja lauluineen. Tässä vaiheessa iskee jonkin asteinen haikeus, mutta mieleen astuu myös ajatuksia kotoa.
15.07. Lauantai. Alus on siistitty ja siirrytään (04-08)Uudenkaupungin Salmerin telakalle kaijaan. Matkan päätös, osoitteita vaihdetaan. Oppilaat lähtevät kotimatkalle yhden purjehduksen viisaampina. Aluksella huoltohommia loppu päivä. Kaikki pitäisi olla kunnossa(Webasto ja Hvv-pumppu). Hieno matka loisto porukassa.

Purjehdukset  236 ja 240.Matka-arvio 670nm(1000km) nautien Suomen kesästä!                     PP